Topuklu Efe halka sormuştu

Topuklu Efe halka sormuştu

CHP’li Aydın büyükşehir belediyesinin, Efeler İlçesinde bulunan 31 bin metrekarelik arazi için yaptırdığı halk oylaması sonucunu belediye basın birimi önceki gün bölgede yayın yapan basın kuruluşlarına servis etti.

38 bin 961 vatandaşın oy kullandığı referandumun yüzdelik oranlarını açıklayan Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hesabın ise beyin yakar cinsten olması hesap uzmanlarının beyin devrelerini yaktı.

3233.jpg

Aydın büyükşehir belediyesi Efeler İlçesi’ndeki Mimar Sinan caddesindeki 31 bin metre karelik alanda proje yapmak istedi.Ne yapılması konusunda ise halk oylamasına karar veren yetkililer 8-16 Ocak tarihleri arasında referandum yaparak arazinin ne yapılması gerektiğini vatandaşa sordu.

3232-001.jpg

38 bin 961 vatandaşın oy kullandığı referandum sonucunda arazi üzerinde yapılacak projenin  belediye tarafından ileriki tarihlerde açıklanacağı duyuruldu.

Büyükşehir belediyesi basın birimi , Halk oylaması sonucunu bölgede yayın yapan basın kuruluşlarına servis etti.Belediye tarafından yayınlanan yazılı basın açıklamasını kopyala yapıştır yöntemiyle servis eden bir çok basın kuruluşunda yayınlanan haber içersindeki yüzdelik oranlar ise okuyucuların beyin devrelerini yakar cinstendi.

3235.jpg

Referanduma göre oy kullanan vatandaşların yüzde 91’i alanın "yeşil alan" olarak kullanılmasını istedi. Vatandaşların yüzde 87'si alana "çocuk parkı ve spor alanı" yapılsın derken; yüzde 84'ü "çay bahçesi", yüzde 78'i "kütüphane", yüzde 74'ü "otopark" ve yüzde 73'ü alanın "çocuk eğlence alanı" olarak kullanılmasını istemiş,

Belediye hesap uzmanlarının yaptıkları hesap sonucu 487 olan orana  göre, yüzdelik oranları topladığınızda ise yüzde yüz üst sınırı olan matematiğe yeni bir oran getirildikleri anlaşılıyor.

İşte Aydın büyükşehir belediyesi tarafından beyin devrelerini yakan basın açıklamasında  aynen şu ifadelere yer verildi;

Ocak ayı içerisinde yaptırdığı halk oylamasında Vatandaşlar Mimar Sinan'daki arazinin geleceğine karar verdi

Halk Yeşil Alan İstedi, Büyükşehir Yapıyor

Merkez Efeler Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 31 bin metrekarelik arazi için yapılan halkoylamasının sonuçları belli oldu. 38 bin 961 vatandaşın oy kullandığı oylamada vatandaşlar arazinin yeşil alan, çocuk parkı ve spor alanı olarak kullanılmasını istedi.

Oylama sonucuna göre vatandaşların yüzde 91'i alanın "yeşil alan" olarak kullanılmasını istedi. Vatandaşların yüzde 87'si alana "çocuk parkı ve spor alanı" yapılsın derken; yüzde 84'ü "çay bahçesi", yüzde 78'i "kütüphane", yüzde 74'ü "otopark" ve yüzde 73'ü alanın "çocuk eğlence alanı" olarak kullanılmasını istedi.

Halk oylamasından çıkan sonuca göre Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak olan proje ilerleyen süreçte ilan edilecek.

Başkan Çerçioğlu: Halk ister, büyükşehir yapar

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halkoylamasında oy vatandaşlara bir kez daha teşekkür ederken "Demokrasi geleneğimizi yaşattığımız halkoylamasının sonucu Aydınımıza hayırlı olsun. Vatandaşlarımızın istedikleri şekilde bu arazimizi değerlendirip kullanıma açacağız. Aydınımıza bir yeşil alan daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın'da yaşamak ayrıcalıktır; halk ister, büyükşehir yapar" diye konuştu.

Aydın Kent Meydanı'na kurulan çadırdaki oylama 8-16 Ocak tarihleri arasında yapılmış ve vatandaşlar arazinin geleceği için oylarını kullanmış, demokrasi şenliğine dönüşen oylamada çocuğu yaşlısıyla her yaştan vatandaş, arazinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili fikrini paylaşmıştı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.