Tosya’da Çaybaşı Köyü Yağmur Duasına Niyet Etti Yağmur Yağınca Şükür Duası Yaptı

Tosya’da Çaybaşı Köyü Yağmur Duasına Niyet Etti Yağmur Yağınca Şükür Duası Yaptı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çaybaşı köyünde geleneksel hale gelen ve her sene devam eden yağmur duası sonrası bu yıl erken gelen yağmur sonrası Şükür duası yapıldı.Tosya’nın köylerinde başlayan yağmur...

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çaybaşı köyünde geleneksel hale gelen ve her sene devam eden yağmur duası sonrası bu yıl erken gelen yağmur sonrası Şükür duası yapıldı.

Tosya’nın köylerinde başlayan yağmur duası sonrası yağan şiddetli yağmurlar sonrası hafta sonu Çaybaşı Köyünde şükür duası yapıldı. Katılımın yoğun olduğu Çaybaşı Köyü Şükür Duası’nda çevre köylerin yanı sıra Tosya’dan katılım oldukça yüksekti. İstanbul’da ikamet eden köylülerinde katılımıyla gerçekleştirilen Şükür Duası’nda bayram havası yaşandı. Yağmur Duası’na katılmak üzere köylerine gelen vatandaşlar yağan yağmurlar sonrası şükür duası yaparak akrabaları ve eş dost ziyaretinde bulundu.

Köy muhtarı önceden planlanan Yağmur duası sonrası yağmurların yağması ile birlikte Şükür Duası yapmaya karar verdiklerini söyledi.Şükür duası merasimi mezarlık ziyareti ile başladı. Vatandaşlar hep birlikte camiye geldi ve camide okumalar yapıldı. Hafızlar ve hocalar tarafından hatim okundu, dua edildi. Duanın ardından katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Misafirlerle tek tek ilgilenen köylüler ve muhtar katılımları nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.