Trump FETÖ'yü Teslim Edecek

Trump FETÖ'yü Teslim Edecek

ABD'nin 45. başkanı olan Cumhuriyetçi Donald Trump, 20 Ocak 2017 Cuma günü "seçilmiş başkan" ünvanıyla Barack Obama'dan görevi ve Beyaz Saray'ı devralacak.

Rusya ve Çin’e karşı yürüttüğü ılımlı politikalarla takdirleri üzerine toplayan Trump yeni dünya düzeninde adından sıkça söz ettirecek. 

***

Radikal bir cumhuriyetçi olan Trump’ın müttefiki olan Türkiye’ye karşı sarf ettiği sözler, geçmiş dönemlerdeki ABD Başkanlarının klasik sözlerini akıllara getirse de, Trump’ın başdanışmanı Michael T. Flynn ‘ın Kasım ayında The Hill gazetesine verdiği demeç “Trump’ın farkını” ortaya koyar nitelikteydi.

***

Obama ve yönetiminin her zaman koruduğu Pensilvanya haini Fethullah Gülen’e karşı net tavır koyan, Donald Trump ümit ediyoruz ki FETÖ elebaşını Türkiye’ye teslim edecek. 

“GÜLEN’E SIĞINAK SAĞLAMAMALIYIZ”

Trump’ın başdanışmanı Michael T. Flynn, The Hill gazetesinde "Müttefikimiz Türkiye krizde ve desteğimize ihtiyacı var" adlı bir makale kaleme aldı.

"Gülen’in geniş küresel ağı, tehlikeli uyuyan terör ağlarının tanımına uygun işaretler içeriyor. Türkiye’nin bakış açısına göre, Washington Türkiye’nin Usama Bin Ladin’ine yataklık ediyor. Dış politikadaki önceliğimiz Türkiye’yi tanımak olmalı. Dünyayı, Türkiye’nin perspektifinden görmeliyiz. Eğer 11 Eylül saldırılarından sonra Usama Bin Ladin’in Türkiye’de vergi mükellefleri tarafından fonlanan 160 charter okulunu çalıştırırken güzel bir villada yaşadığını duysaydık ne yapardık? Gülen’e sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu."

***

Trump’ın danışmanının kaleme aldığı yazıdan anlaşılacağı üzere, ABD ve Türkiye arasında yaşanan Ortadoğu krizi FETÖ’nün teslim edilmesiyle bir nebze olsun sona erecek. 

***

GEL FETÖ GEL, SIRA SENDE, HESAP SIRASI SENDE VE SENDEN SONRAKİLERDE

MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.