TSK'da görev yapan sivil memurların kıyafetlerine düzenleme geldi

TSK'da görev yapan sivil memurların kıyafetlerine düzenleme geldi

Türk Silahlı Kuvvletleri'nde görev yapan sivil memur için yeni dönem başladı. Kılık kıyafet yönetmeliğinde düzenleme yapıldı. Artık kadın memurlar başörtüsüyle, erkek memurlar kirli sakal ile görev yapabilecek.

Bakanlar Kurulu 31 Ekim 2016 günü  yaptığı toplantıda Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte değişiklik yaptı. Değişiklik bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Yapılan değişiklik ile daha önce diğer kamu kurumlarında uygulanan kıyafet düzenlemesine Türk Silahlı Kuvvletleri'nde çalışan sivil memurlar da dahil edildi. 

 

KADINLARA BAŞÖRTÜSÜ, ERKEKLERE KİRLİ SAKAL 

Yönetmelik 1982 yılında çıkarılmıştı. TSK kendi yönetmeliğinde bulunan hükümlere tabiydi. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile TSK da tüm kamu kurumları gibi bu yönetmeliğe dahil oldu. Bugünden itibaren TSK'da çalışan sivil kadın memurlara başörtüsü erkek memurlara ise kirli sakal özgürlüğü tanınıyor. Ayrıca Resmi Gazete'de yar alan metne göre; yönetmeliğin 6'ıncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar' ibaresi ' Türk silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli subay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler şeklinde değiştirildi. 


İŞTE O MADDELER

Madde 5 - 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:
a. Kadınlar;
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
b. Erkekler; 
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

 

Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

c. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.