TÜED Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi Açıklandı

TÜED Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, Ankara'da düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısı hakkında, açıklamada bulundu.

Emekliler Derneği Faruk Baştepe, 23-24 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara Genel Merkez’de gerçekleştirilen, emekliler ve ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunların kapsamlı olarak değerlendirildiği toplantı ile 101 gün terör örgütünün elinde rehin olarak tutulan 49 vatandaşın sağ salim kurtuluşundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 7 madde olarak belirlenen konular hakkında bilgi veren Faruk Baştepe; “Komşu ülkelerde yaşanan parçalanma ve terörün insanlığa verdiği ölüm ve acılara son verilmesi için Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde her türlü karar alınmalıdır. Ülkelerin toprak bütünlüğüne zarar veren ve insanların ölmesine neden olan oluşumlara son verilmeli, barış ve huzur ortamı sağlanmalıdır. Ülkemize Irak ve Suriye’den gelen 1 milyon 300 bin insana kucak açılması, Türk milletinin tarihten gelen vakur duruşu olarak değerlendirilmiştir. 62. Hükümet, emeklilerin karşı karşıya kaldığı sorunları kapsamlı olarak ele almalı, başta emekli aylıklarındaki eşitsizliklere çözüm getirmelidir. 200 sonrasında emekli olanların mağdur edildiği bir süreç bulunmaktadır. Özellikle de, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile emekli aylıklarını düşüren hesaplama sisteminin değiştirilmesi gerekmektedir. Birinci öncelik olarak, 2000 sonrası emekli olanların aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi için gösterge sistemini baz alacak şekilde intibak yapılmalıdır. İntibak ile prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları eşit olanların emekli aylıkları eşitleneceğinden, bu haklı talebimizin sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

‘EMEKLİLERE PROMOSYON ÖDENMELİ’

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile yapılan değişikliklere yoğun bir şekilde eleştiri geldiğini hatırlatan Baştepe; “Her bir SUT değişikliğinde, ilaçların kapsamı daraltılmaktadır ve SGK tarafından fiyatlar yeniden belirlenmektedir. Sağlık hizmetleri giderek paralı hale getirilmiş ve bu durumda emeklilerin bu tür ek ödemeleri karşılayacak bir gelire sahip olmadıklarından ciddi sıkıntı yaratmıştır. Emeklilerin kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaşmıştır. Bu nedenle, emeklilerden hiçbir ad altında katkı payı alınmamalıdır. Yıllardır emeklilerin talepleri olan bankaların ödemesi gereken promosyona bir çözüm getirilmemesi, çifte standart bir uygulama oluşmuştur. Bu yönde Başbakanlık 2007/21 sayılı Genelgesi yapılacak değişiklik ile emeklilere de promosyonlar ödenmeli, çalışan ve emekli arasında ayrıma son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.