Tuğçe’nin Yakınları Karara Tepkili

Tuğçe’nin Yakınları Karara Tepkili

Almanya’da tacize uğrayan 2 kızı kurtarmak isterken aldığı darbeyle komaya giren ve daha sonra hayatını kaybeden Tuğçe’nin yakınları, ölümüne sebep olan sanığa verilen 3 yıl hapis cezası kararına tepk...

Almanya’da tacize uğrayan 2 kızı kurtarmak isterken aldığı darbeyle komaya giren ve daha sonra hayatını kaybeden Tuğçe’nin yakınları, ölümüne sebep olan sanığa verilen 3 yıl hapis cezası kararına tepki gösterdi.

Almanya’nın Offenbach kentinde 15 Kasım 2014’te arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde üç Sırp genç tarafından taciz edilen iki Alman genç kıza yardım eden Tuğçe Albayrak, restorandan çıkarken Sırp gençler tarafından darp edilmişti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak 28 Kasım 2014’te hayatını kaybetmişti. Sırp gencin attığı yumrukla komaya giren ve buna bağlı olarak hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın mahkemesinin 10. oturumunda karar çıktı. Garmstadt Eyalet Mahkemesi, Tuğçe’nin katil zanlısı Sanel M.’yi adam yaralama ve öldürmeye teşebbüsten dolayı 3 yıl hapis cezasına çarptırırken, Albayrak ailesi verilen kararı az bularak tepki gösterdi.

Ailenin Avukatı Macit Karaahmetoğlu, duruşmanın ardından basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalarda bundu. Karaahmetoğlu, mahkemenin kendi beklentileri doğrultusunda 3 yıl hapis cezası öngördüğünü söyledi. 3 yıllık hapis cezası kararının haftalar öncesinde konuşulduğunu aktaran Karaahmetoğlu, “Bu haftalar önce konuşuldu. Bu civarda bir cezanın geleceğini ve sanığın avukatların istediği 2 sene ya da 2 senenin altında tecilli bir hapis cezasının reel olmadığını söyledik. Mahkemede bunu böyle gördü. Özellikle sanığın sözde karşılıklı hakaretlerden dolayı vurduğunun doğru olmadığını, dakikalarca arkadaşları tarafından geriye itildiğini, agresif bir şekilde tutum sergilediğini mahkeme belirtti” dedi.

Karaahmetoğlu, Gençlik Ceza Yasası göz önüne alındığında mahkemenin 3 yıllık hapis cezasıyla sanığın tarafına ve avukatına bu olayın basit bir olay olmadığını gösterdiğini belirterek, “Ama netice olarak mahkeme karar verdi. Mahkeme de bizim tahmin ettiğimiz civarda, kanunların öngördüğü bir civarda karar aldı" dedi. Sanel M’nin genç olmasından dolayı 3 yıllık ceza aldığını belirten Karaahmetoğlu, “Genç oluşundan 3 sene yoksa çok çok ciddi bir ceza söz konusu olabilirdi. Cezayı hafifletici bir neden de basının daha yeni 18 yaşına girdiği halde sanığın ismini vererek ve yüzünü kapatmadan resimlerini yayınlaması. Tabii ki bunlarda hafifletici unsurlardı. Ama yine de 3 sene çıktı. 3 yıl Almanya’da özellikle de gençler hukukuna göre çok ağır bir ceza. Yani bütün her şeyi değerlendirirsek ağır bir ceza” açıklamasını yaptı.

Tuğçe’nin anneannesi Güler Yıldırım ise mahkemenin kararından memnun olmadıklarını ve gerekçeli kararın açıklanmasından mahkemeyi protesto etmek için salondan ayrıldıklarını söyledi. Aile olarak çok büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Yıldırım, “Benim kızımın simsiyah saçları bembeyaz oldu. Ben kızıma mı yanayım torunuma mı yanayım. Bunlara ne kızım ne de torunum layıktı” dedi.

Ailenin komşusu Gül Akçayır da mahkemenin Sanel M’ye 3 yıl ceza vermesini yetersiz bulduklarını ifade etti. Mahkeme sonrasında sanığın annesi ve yakınlarının Albayrak’ın arkadaşları tarafından mahkeme önüne bırakılan fotoğraflarına tükürdüğünü öne süren Akçayır, “Sanığın annesi ve iki kız buradan geçerken Tuğçe’nin resimlerine döndüler ve tükürdüler. Bu büyük bir saygısızlıktır. Büyük bir terbiyesizliktir. Nasıl yapabilirsin sen de annesin. Mahkemeye gelince zaten 3 yıl. 3 yıl ne demek. Bir insan hayatı 3 yıl olamaz, olmamalı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.