Turizm ateşi Kuşadası'nda yanacak

Turizm ateşi Kuşadası'nda yanacak

Ege’de turizm sektörünün nabzı Kuşadası’nda atacak. Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Kuşadası'nda düzenlenecek. Fuar aynı zamanda lezzet şovuna da ev sahipliği yapacak.

Ege'nin en güzel yemeğini yapan aşçının belirleneceği Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, mutfakların ünlü isimlerini de ağırlayacak. GL Platform tarafından düzenlenen fuarda Ege turizminin sorunları ele alınacak. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, turizmde sıkıntılı günleri geride bıraktıklarını belirterek, “Gelen erken rezervasyon talepleri 2018 yılının sektör açısından iyi bir yıl olacağını gösteriyor. Bu yıl Kuşadası, turizmde özlediği performansı doya doya yaşayacaktır” dedi.

Efes Kongre Merkezi'nde 21-24 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ile turizmin kalbi Kuşadası'nda atacak. Türkiye'nin dört yanından gelecek firmalar ve uluslararası katılımcılar, kış ortasında bir kez daha turizm ateşini yakacak. GL Platform tarafından düzenlenen fuar kapsamında sektörün sorunları da masaya yatırılacak. Fuarın ilk günü düzenlenecek Turizm Sektör Toplantısı’nda Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanları, görüşlerini paylaşacak. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuşadası Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda “Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı”nda 2018 yılı turizm hedefleri konuşulacak.

EGE'NİN ŞEFİ BELLİ OLACAK

Dünyaca ünlü şeflerin de jüri üyesi olduğu ve katılımı nedeniyle uluslararası hale gelen Ege Şefler Şampiyonası ise lezzet şovu yaşatacak. Şampiyona kapsamında Ege'nin şefi de belirlenecek. Ayrıca genç aşçılar ile liseli aşçılar da ünlü şeflerin jüri olduğu yarışmada hünerlerini gösterecek. Bu yıl ilk kez ev hanımları da yine mutfakta kıyasıya bir lezzet rekabeti yaşayacak. En güzel yemeği yapan ev hanımları bu kategoride kupanın sahibi olacak. Fuar, turizmin en önemli ayağını oluşturan Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği ve Türkiye Satın Alma Platformu’nun eğitim toplantılarına da ev sahipliği yapacak. Fuar, Ege Bölgesi'ndeki turizmci ve otelcilerin ihtiyaçlarını karşılayıp ürünlere ulaşabileceği platform görevini de görecek.

TURİZMCİ 2018'DEN UMUTLU

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, turizmde 2015 yılında patlak veren krizin Türkiye'yi etkilediğini ancak yaraların sarılmaya başladığını belirterek, “Kuşadası turizmi de etkilendi. Ancak hayata geçirdiğimiz 'yerli' turizm konseptiyle bu hasarı en az şekilde atlattık. Bu süreçte uluslararası turizmi göz ardı etmedik. Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer olmanın verdiği sorumlulukla hareket ederek Kuşadası'nı dünyanın dört bir yanında tanıtmaya devam ettik. Bu çalışmaların meyvesini de toplamaya başlıyoruz. Gelen erken rezervasyon talepleri 2018 yılının sektör açısından iyi bir yıl olacağını gösteriyor” dedi.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın sektör için turizm sezonu öncesinde prova niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Bu fuar, sektörün sezon öncesi son hazırlıklarını yaptığı, son uyarıların verildiği bir platform haline geldi. Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Edremit tüm bu yerler Ege turizminin en yüksek olduğu kentler ve otelinden, ulaşımına kadar binlerce işletme on binlerce esnaf bu işten geçimini sağlıyor. Tüm gözler bu fuarda olacak. 2018 hepimize umut veriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.