Turizmde tarihi kazık!

Turizmde tarihi kazık!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Afrodisyas Antik Kenti'ne gelen yerli ve yabancı turistler adeta kazıklanıyor. Ören yerinin kafe işletmesinde 0,5 litre su 4, Türk kahvesi de 10 liradan satılıyor.


HAVADİS HABER- Karacasu'nun dünyaya açılan kapısı Afrodisyas'a ziyarete gelen yerli turistler, müzenin cafe ve hediyelik eşya satış mağazasında
deyim yerindeyse kazıklanıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Tatil Seyahat Turizm A.Ş. 1 Ocak 2017'den bu yana Afrodisyas'ın cafe ve hediyelik eşya satış mağazasını işletiyor. Şirket tarafından hazırlanan fiyat listesini gören turistler gözlerine inanamıyor.

20180717_124731.jpg

Özellikle kavurucu sıcaklarda en çok ihtiyaç duyulan pet şişe suyun fiyatı da dudak uçuklatıyor. Fiyasa da 50 kuruşa satılan 0,5 litre suyun fiyatı 4 lira olarak belirlenirken, çay 6, türk kahvesi de 10 liradan satılıyor.
Fiyatlara tepki göstere yerli turistler, DÖSİMM'in biran önce olaya el atmasını istedi. Ören yerinin yanıbaşında bulunan Geyre Mahallesi'nde yaşadığını bildiren ve ismini açıklamak istemeyen bir vatandaş da tepkisini şu şekilde dile getirdi; "Yıllardır burda fiyatlar çok pahalı. İl dışından misafirimiz geldi ve burayı gezmek istedi. Bu sıcaklarla yanımıza da su almayı unuttuk. 5 kişinin içeriye girmesi 120 lira. İçeride çay,kahve ve temel ihtiyacımız olan su satın aldım 100 lira para verdim. Yazıktır, günahtır."

20180717_123228.jpg

Konuyla ilgili olarak iletişime geçtiğimiz AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'de fiyatlarda düzenleme yapılmasıyla ilgili çalışma başlatacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum