Türk Kültür etkinlikleri coşkuyla kutlandı

Türk Kültür etkinlikleri coşkuyla kutlandı

Nazilli'de yıllardır Belediye bünyesinde gerçekleştirilen Türk Kültürü Etkinliği bu yılda Nazilli Belediye Meydanı'nda coşkuyla kutlandı.

Nazilli Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Türk Kültürü etkinlikleri Nazillili vatandaşların yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu. Her sene 5 Eylül Nazilli’nin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu etkinliklerinin ardından gerçekleştirilen Türk Kültürü etkinliklerine Grup Katre’nin konseriyle başlandı. Nazilli Belediyesi Zeybek Grubunun halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlikler KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve koordinatör Ayhan Bıçakçı’nın 15 kişilik ekibinin yöresel Kıbrıs Halk oyunlarını sunmasıyla sonlandı.  KKTC’den gelen ekip Defile, Kına ve mini konserle Nazillili vatandaşların beğenisini topladı. KKTC ekibi gösterilerin ardından izleyicilere yöresel ikramlar da bulundu. Etkinliğe Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Kaymakam eşi Bilge Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir katıldı.

img_8451.jpg

Etkinlikte konuşan ve ‘Nazillili Ayhan’ olarak anılmak istediğini dile getiren KKTC Ekip Koordinatörü Ayhan Bıçakçı konuşmasında; ‘’Haluk başkanın davetiyle buradayım. Her sene neredeyse buraya geliyorum. Bende Haluk başkana dedim ki ben buranın vatandaşı olayım, buranının nimetlerinden bende faydalanayım; incirden, zeytinden. Ruhumda efelik var daha ne olsun. Olur dediler. Bundan sonra inşallah Kıbrıslı Ayhan değil de, Nazillili Ayhan olarak karşınıza çıkarım.1 oy 1 oydur öyle değil mi? kıbrıs’a gelemeyen Nazillili kardeşlerimiz için biz Kıbrıs’ı Nazilli’ye getirdik. Size Kıbrıs’ı tanıtmaya geldik. Ekibimiz Kıbrıs’ta Akademik Sanat Derneği olarak biliniyor. Köklü bir dernek, 7-8 tane dans grubu olan bir dernek. Bizde kadınlar ekonomiye katkıda bulunduğu kadar sosyal ve kültürel faaliyetlerde de katkıda bulunuyorlar. Bugün sadece size kadınlardan, annelerden oluşan bir grup getirdik.’’ İfadelerini kullandı.

img_8530.jpg

 

‘’BURASI BİZİMDE VATANIMIZ’’

Etkinlikte konuşan KKTC Gençlik Dairesi Müdürü ve KKTC 3. Cumhurbaşkanı’nın kızı Gencay Eroğlu; ‘’Yeniden sizlerle olmaktan çok mutluyum. Sizleri umarım burada çok güzel ağırlarız, sizin bizi ağırladığınız gibi. Burası her zaman anılarımda canlı bir şekilde kalmıştır. Değerli başkanıma ve Nazilli Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Ekibimizle, müzik grubumuzla buradayız. Bizler sizlerle birlikteyiz. Bizler, sizlerle bir bütünüz. Biz Kıbrıslılar olarak Türkiye’ye anavatanımız deriz. Burası bizimde vatanımız. Bizi ayıran şey sadece bir deniz.’’ dedi.

img_8540.jpg

Programa sonradan dahil olan ve kapanışta konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Kıbrıs bizim dostumuz. 4 ile 5 senedir bu etkinlikleri yapıyoruz, dostlarımızı burada ağırlıyoruz. Kıbrıs bizim yavru vatanımız. Kıbrıs bizim için her şey. Sayın Kaymakamımıza ve değerli eşine buraya geldiği için teşekkür ederim. Hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Umarım iyi vakit geçirmişsinizdir.’’ İfadelerini kullandı. 

img_8728.jpg


HABER: EBRU HAMAMCIOĞLU

img_8493.jpg

img_8628.jpg

img_8442.jpg

img_8745.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.