Türk Traktör İşçileri Sendikadan İstifalarını Sunmaya Hazırlanıyor

Türk Traktör İşçileri Sendikadan İstifalarını Sunmaya Hazırlanıyor

Türk Traktör fabrikası işçileri, dün başlattıkları iş bırakma eyleminin ikinci gününde haklarını savunmadığı gerekçesiyle sendikadan istifalarını sunacakları e-devlet sistemine giriş şifrelerini alabi...

Türk Traktör fabrikası işçileri, dün başlattıkları iş bırakma eyleminin ikinci gününde haklarını savunmadığı gerekçesiyle sendikadan istifalarını sunacakları e-devlet sistemine giriş şifrelerini alabilmek için noter huzurunda vekaletname imzaladı.

Dün başlayan Türk Traktör işçilerinin grevinin ikinci gününde haklarını yeterince savunmadığı iddiasıyla Türk Metal Sendikası’ndan istifa hazırlıkları başladı. İşçiler, fabrika girişine gelen üç noter çalışanı huzurunda e-devlet sistemine giriş şifrelerini alabilmek için vekaletname imzaladı. İşçiler, demir parmaklıkların arasından nüfus cüzdanlarını göstererek vekaletnameye kimlik bilgilerini yazıp imza attı. Vekaletnamelerin gerekli yerlere verilmesinin neticesinde işçiler e-devlet şifrelerini alarak sistem üzerinden sendikadan istifa dilekçelerini sunacak.

İşçilerin sözcüsü Emre Cevizoğlu, fabrikada yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığını belirterek, “Türk Traktör’de ortalama saat ücreti 7 lira. Saat ücreti çok düşük. Biz bu saat ücretlerinin iyileştirilmesini istiyoruz. İstediğimiz rakamlar çok astronomik değil. İşveren bizim fabrikanın dışına çıkıp tekrar içeri girmemize izin vermiyor. Dışarı tek adım attığımızda kaybedeceğimizi biliyoruz. O yüzden biz de böyle bir çözüm bulduk. Bizim adımıza bazı arkadaşlara vekalet verip, bizim adımıza e-devlet şifresi alıp, buradan istifa edeceğiz” diye konuştu.

“FARZEDELİM Kİ PİKNİKTEYİZ”

Yemek sorununu domates, biber, ekmekle, uyku sorununu ise çimlerin üzerine kurulan çadırlarla çözdüklerini belirten Cevizoğlu, “Farzedelim ki piknikteyiz” ifadesini kullandı.

3 yıllık sözleşmenin iptali taleplerine henüz işveren tarafından bir geri dönüş yapılmadığını kaydeden Cevizoğlu, “Biz bu fabrikada 3 vardiya değil, tek vardiyaya düştük. 24 saat bu fabrikayı terk etmiyoruz. İşverenle bazı konularda anlaştık, bazı konularda anlaşamadık. Bunların başında zam konusu geliyor. Onlar da tekrar düşünüp bize döneceklerini söylediler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.