TÜRKİYE GENELİ TÜM OKULLAR TATİL

TÜRKİYE GENELİ TÜM OKULLAR TATİL

Koronavirüs nedeniyle okullarda ara tatil tarihi öne çekildi. İlk, orta ve liseler 16 Mart'ta tatile giriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında,  koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı yapıldı.

SAĞLIK BAKANI SUNUM YAPTI
Toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin detaylı sunum yaptı ve alınacak tedbirleri hatırlattı. Toplantı salonunda çekilen fotoğraflarda Sağlık Bakanı Koca'nın önünde, koronavirüsle ilgili hazırlanan sunum kartlarının olduğu görüldü.

5 SAAT SÜRDÜ
Zirve, 5 saat sürdü.

ALINAN KARARLAR
Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

ARAR TATİL TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ
İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

ÜNİVERSİTELERE 3 HAFTALIK  TATİL
Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir.

23 MART'TAN SONRA...
Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

KİMLER KATILDI
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katıldı.


"İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek.

Vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete ve paniğe kapılmadan yapılan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulamak suretiyle bu süreci atlatmamız büyük önem arz ediyor.

GÜNDEM KORONAVİRÜS
Toplantıda, salgına ilişkin son gelişmeler ve alınacak tedbirler görüşülecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.