Türkiye Şampiyonu Şehzade Mehmet’ten Çıktı

Türkiye Şampiyonu Şehzade Mehmet’ten Çıktı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Yasak, Kırşehir’de düzenlenen 17-18 Yaş Türkiye Greko-Romen ve Serbest Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 120 kilogramda şampiyon oldu.Milli...

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Yasak, Kırşehir’de düzenlenen 17-18 Yaş Türkiye Greko-Romen ve Serbest Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 120 kilogramda şampiyon oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakaları kapsamında düzenlenen 17-18 yaş Türkiye Greko-Romen ve Serbest Güreş Şampiyonası Aşık Paşa Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalara il ve grup seçmelerinde dereceye giren, Greko-Romen stilde 43 ilden 175 ve serbest stilde 49 ilden 189 güreşçi katıldı. Takım halinde dereceye giren illere kupaları, sıkletlerinde ilk üç dereceyi kazanan güreşçilere madalyaları ve başarı belgeleri, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Çok çekişmeli geçen müsabakalarda Türkiye şampiyonu olan Deniz Yasak, “Çok sevinçliyim. Bu benim arka arkaya üçüncü Türkiye şampiyonluğum. Çalışmalarımızı hocamızın belirlediği plan dahilinde okulumuzun kendi tesislerinde aralıksız yapıyoruz. Beni şampiyon yapan hocama ve bizlere her türlü imkanı sağlayan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Daha önce Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda güreştim. Hedefim milli takımlarda kalıcı olarak ülkemi en başarılı bir şekilde temsil etmek” dedi.

Hedefleri olan bir okul olduklarını ifade eden Güreş antrenörü Behçet Karaca ise, “Kırşehir’de yapılan Türkiye şampiyonasında birinci olan Deniz’i kutluyorum. Öğrencimizin arka arkaya üçüncü kez şampiyon olması bizim için çok anlamlı. Deniz bu sene üniversite sınavında da başarılı oldu. Eğitimle sporu bir arada götürebilecek bir öğrenci. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren başta okul müdürümüz Giray Kara beye, okul yönetimimize ve öğretmenlerimize sporcularım ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara ise şöyle konuştu:

“Öğrencimi ve hocalarımızı bu büyük başarıdan dolayı yürekten kutluyorum. Güreşin marka okuluyuz. Geçen sene okulumuzun iki öğrencisi yıldızlar Avrupa şampiyonasında iki öğrencisi de yıldızlar dünya şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil etti. Okul olarak ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni yetenekler kazandırmak için desteğimiz devam edecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.