TÜRKİYE’DE DRONE İLE ATEŞ ÖLÇÜMÜ İLK KEZ KARACASU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRKİYE’DE DRONE İLE ATEŞ ÖLÇÜMÜ İLK KEZ KARACASU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aydın’ın Karacasu ilçesinde kurulan ilçe pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de ilk kez drone ile ateş ölçümü gerçekleştirildi.

GÜNAY PABUŞÇU-Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halkı tehdit eden koronavirüsü can almaya devam ediyor. Ülkemizin kamusal ve sosyal alanda aldığı önlemlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bugün Karacasu ilçe pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında drone ile ateş ölçümü gerçekleştirildi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”
Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulan drone ile ateş ölçümü projesinde Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Soy, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç  Pazar yerinde hazır halde bulundu. Denetlemer sırasında Ateşi ölçülen Belediye başkanı Zeki İnal’ın ateşinin 35,5 olduğu saptandı.

“ATEŞİ YÜKSEK VATANDAŞLAR TESPİT EDİLDİ”
Drone kullanma sertifikasına sahip Astsubay Çavuş Gani Canyurt’un operatör olarak görev yaptığı drone projesinde termal kamerası bulunan drone ile 20 metre yükseklikten ateş ölçümü yapıldı. Şüpheli olan şahıslar operatör tarafından kamera ile tam olarak kontrol edilirken ateşi yüksek olan vatandaşlar tespit edildi. Havadaki ve yerdeki sıcaklık farkından dolayı kameranın en az 30 derece sıcaklık gösterdiği şahıslar tespit edilerek ölçümleri klasik yöntemlerle yeniden yapıldı.

“İLÇEMİZİN KORONAVİRÜSÜNDEN EN AZ ŞEKİLDE”
Çin ve Amerika’nın koronovirüsle mücadelede kullandığı bir yöntem olan drone ile ateş ölçüm yöntemini Karacasu’ya kazandırdıklarını ifade eden Kaymakam Ahmet Soley, “Umuma açık yerlerde halkın kalabalık olarak bulunduğu yerlerde dronelerla ateş ölçümü yaparak ateşi yüksek şüpheli şahısları belirleyip bunları kontrol altına alacağız. Böylelikle ilçemizin koronavirüsünden en az şekilde etkilenmesi için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Soley, ayrıca bu yöntemin arama kurtarma, afet yardım çalışmalarında kullanılabileceğini ve bu uygulamanın pazar yerlerinde kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

ab9c235c-bdb6-4ccd-a622-990618cd0354.jpg

be12b18b-0aa5-4038-9f99-01a52a88bd95.jpg

f0aea496-5ae5-4dc8-ab5e-cecff48123a1.jpg

e3b61440-be95-45ef-8689-46169134194d-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.