Türkiye’nin 3. Tüp Bebek Merkezi Aydın'da açıldı

Türkiye’nin 3. Tüp Bebek Merkezi Aydın'da açıldı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ülke genelinde üçüncüsü Aydın’da açılan kamu hastaneleri bünyesindeki Tüp Bebek Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Köşger, “Bu merkezimiz çocuk sahibi olamayan anne ve baba adaylarının yüzünü güldürür inşallah.” dedi.

Türkiye'de Eskişehir ve Gaziantep'in ardından kamu hastaneleri bünyesindeki üçüncü tüp bebek merkezi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hizmete başladı. Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, hastaneyi ziyaret eden Vali Yavuz Selim Köşger’e merkez hakkında brifing verdi.

“ÇİFTLER BAŞKA İLLERE GİTMEKTEN VE BÜYÜK HARCAMALARDAN KURTULDU”

Hastane yetkilileri ve Tüp Bebek Merkezi görevlileriyle birlikte merkezi gezen Köşger’e bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, Aydın’da Tüp Bebek Merkezi’nin açılması için ilk çalışmaların geçen yıl başladığını ifade etti. Merkezde verilen hizmetleri ve detaylarını anlatan Yavuzyılmaz, “Bu hastanemizde bulunan 650 metrekarelik alan içinde, 3 milyon liralık harcamayla merkezimizi hizmete başlattık. 25 Mart’tan itibaren hasta kabulü başladı. İki hekimimiz gerekli eğitimi alarak görev yapmaya başladı. Embriyoloji uzmanı ve 6 hemşire de merkezde görev yapıyor. Devlet hastaneleri içerisinde üçüncüsü olan bu merkezimiz sayesinde Aydınlı çiftler başka illere gitmekten ve büyük harcamalardan kurtuldu.” dedi.

“MERKEZİMİZ ANNE-BABA ADAYLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN”

Tüp Bebek Merkezi’nin çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere ve Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Vali Köşger, “Aydın’da çocuk sahibi olmak isteyen herkese, Allah çocuk sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza çocuk nasip etsin. Bu merkezimiz anne baba adaylarının yüzünü güldürsün.” ifadelerini kullandı.

(DENGE GAZETESİ)

1e6206220c0c03bf9986c524d982b5b7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.