Türkiye’nin En Büyük Seyir Terasının Temeli Artvin’de Atıldı

Türkiye’nin En Büyük Seyir Terasının Temeli Artvin’de Atıldı

Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasının temeli Artvin’in Hatila Vadisinde atıldı.Artvin Hatila Vadisi Milli Parkı Sıkıldım Kayası mevkiinde yapılacak olan cam seyir terası tamamlandığında Türkiye’ni...

Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasının temeli Artvin’in Hatila Vadisinde atıldı.

Artvin Hatila Vadisi Milli Parkı Sıkıldım Kayası mevkiinde yapılacak olan cam seyir terası tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek ve en büyük cam seyir terası olma özelliğine sahip olacak. Cam seyir terası 490 rakımda Hatila Deresinden 220 metre yükseklikte yapılıyor.

Temel atma törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bülbül, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Aydemir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bülbül, “Orman ve Su işleri bakanlığı Doğa Koruma milli parklar genel müdürlüğü tarafından 2003-2014 yıllarında Artvin ilimize yaklaşık yedi buçuk milyon TL yatırım yapıldı. 2015 yılında ise yatırım miktarımız 4,3 milyon TL. İlimize iki milli parkımız tabiat parkımız üç tabiat koruma alanımız yaba hayatı geliştirme sahamız Türkiye’nin tek biyosfer alanı avlağımız bulunuyor. İnşallah iki ay içerisinde Türkiye’nin yüksek cam seyir terasını Artvin ilimize kazandıracağız” dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit Türkiye’de bundan yüksek cam terası bulunmadığını belirterek “Hatila Bizim Milli Parklarımızın ilimizin en önemli bölgelerinden biri. Biz istiyoruz ki Artvin Turizm’inden para kazansın ve böyle deva etsin. Bu noktada bu çam terasın temel atma töreni için bir araya geldik. Türkiye’ni bu yükseklikte cam terası yok. Artvin bazı enleri var bunlardan biriside bu gün temelini atacağımız olan cam terası inşallah buradan ilimiz iyi gelirler elde edecek” dedi.

Öte yandan cam terasın tamamlanmasının ardından Hatila Vadisi Milli Parkına yıllık 100 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.