Türkiye’nin İlk Cam Festivali Başladı

Türkiye’nin İlk Cam Festivali Başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan ’3. Uluslararası Denizli Cam Festivali’ başladı.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci...

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan ’3. Uluslararası Denizli Cam Festivali’ başladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla 29-31 Mayıs’ta düzenlenen 3.Uluslararası Denizli Cam Festivali başladı.

Denizli Valiliği karşısındaki eski Sümerbank binasındaki festivale Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, cam sanatçıları, akademisyenler, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Festival alanına gelen Bakan Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler, stantları gezerek bilgi aldı.

Türkiye’nin en büyük cam heykeli olma özelliği taşıyan Delikliçınar Meydanı’ndaki Cam Horoz heykelinin yapım aşaması sergisini gezen protokol üyeleri, yurt içi ve yurt dışından festivale katılan sanatçıların eserlerini inceledi. Camdan yapılan imza kalemi, horoz heykeli, çekiç, boncuk gibi farklı materyaller hakkında bilgi alan Bakan Zeybekci ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte plazma küreyi inceledi. Protokolün cam küreye ilgisi ise renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, sadece alt ve üst yapı gibi klasik belediyecilik hizmetleriyle model şehir olunamadığını belirterek, "Şehirler sanata, kültüre verdikleri destekle artık model şehir oluyor. Denizli’de de bunun pek çok örneğini görüyoruz. Kültür ve sanat alanında uluslararası çok sayıda etkinliğimiz var" dedi.

3. Uluslararası Denizli Cam Festivali’ne Amerika, Avustralya, İran, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den olmak üzere yerli ve yabancı cam sanatçıları ve akademisyenler katılıyor. Cam sanatı hakkında Denizlilileri bilgilendirerek bir çok etkinliğe imza atılan festivalde, camla tanışmak isteyen ziyaretçiler için de pek çok seçenek ortaya konuyor. Ziyaretçilerin cam boncuk yapma gibi farklı faaliyetlere katılabileceği festivalde, canlı cam gösterileri, konferanslar, çocuk etkinlikleri, kısa cam filmleri ve cam sergileri düzenleniyor. Etkinliklerin tamamen ücretsiz olduğu festival 31 Mayıs’a kadar sürecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.