Türkiye'nin ilk "sivil senatosu" ADÜ'de kurulacak

Türkiye'nin ilk "sivil senatosu" ADÜ'de kurulacak

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan "sivil senato" oluşumuyla Türkiye'de bir ilke imza atılacak.

HAVADİS HABER-Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Osman Selçuk Aldemir'in öncülüğünde "sivil senato" oluşumu kuruluyor. ADÜ'nün sosyal medya hesapları üzerinden duyurulan oluşumun kısa sürede faaliyete geçeceği açıklandı.

Türkiye' de ilk kez hayata geçirilmesi planlanan "sivil senato", Aydın ilinin marka şehir olması için büyük katkı sağlamayı hedefliyor.

Yapılan açıklamada, "Üniversitemizin Aydın ilimizle koordinasyonunda kritik bir rol üstlenecek “Sivil Senato” oluşumu çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu bağlamda ilimizin medya mensupları, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve kanaat önderleri ile istişareler sürmektedir. 01.06.2020 tarihinde ilimizin günlük basılan gazete temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş olup, 03.06.2020 tarihinde ise haftalık basılan gazete temsilcileri ile görüşmeler planlanmıştır." denildi. 

Bugün AK Partili Levent Sabancı'nın kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı Adnan Menderes Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nde göreve getirildiği iddiasına da açıklık getiren yazının devamında şu ifadelere yer verildi; "Bugün de “sivil senato” oluşumu bağlamında yapılan görüşmelerin, basın halkla ilişkiler birimimizde bir görevlendirme yapıldığı şekliyle algılandığı anlaşılmaktadır. İlgili birimimizde herhangi bir atama/görevlendirme söz konusu değildir. “Sivil senato” çalışmalarımız devam edecek, ilimiz ve üniversitemizin entegrasyonu açısından önem verdiğimiz senato oluşumu hızlıca faaliyete geçecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.