Türkiye’ye Örnek Olacak Buluşma

Türkiye’ye Örnek Olacak Buluşma

Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Yazgan, Türkiye'ye örnek olacak bir buluşmaya imza attı.

Nazilli'de 1966 yılında eğitim-öğretim vermeye başlayan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, velilerin çocuklarını sadece okul bitirmeleri için okullarına öğrenci kaydettirmelerinden dolayı farkındalık yaratmak için Kaymakam Mehmet Okur başkanlığında toplanan ilçedeki 29 okulun müdürleri, müdür yardımcıları, rehber öğretmenleri ve okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenledi. Okul yönetimi ile işbirliği yapan kendisi de bir sanayici işadamı olan Ömer Yazgan, okulda öğrenim gören öğrencilerin diğer lise ve dengi okullarda öğrenim görenlerden bir farkı olmadığını ifade ederek, "48 yıldır ilçenin ekonomisinin canlanması ve sanayi sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için eğitim veren okul, son yıllarda bakanlığında desteği ile Anadolu Teknik unvanını kazandı. Bu da okulun diğer liseler ile olan farkını kapattı. Açılan yeni bölümlerle eğitim-öğretim düzeyi hızla gelişen okulumuzda yetişen öğrenciler hayata 1-0 önden başladığı gibi ortaokuldan sonra lisede seçecekleri veya sınavla girecekleri bölümlere göre kendilerini iyi yetiştirirlerse üniversitelerinde istedikleri bölümünü kazanma şansları var. Diğer liselerden farkımız sadece bizim öğrencilerin düz lise öğrencilerine göre daha donanımlı olmasıdır. Anadolu Liselerinin bütün derslerinin verildiği okullarımızın da olduğu çatımız altında, insanlara artık eski bildiğimiz 'sanat okulu, sanayiye personel yetiştirir' anlayışından kurtarmak istiyoruz. Bu nedenle ilçemizdeki ortaokul düzeyindeki okul temsilcileri ve okul aile birliği başkanlarını bilgilendirmek, okulumuza öğrenci göndermelerini sağlamak için bu toplantıyı düzenledik" dedi.

SANAYİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdulkadir Ceyhan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, teknik ve endüstri meslek liselerinin sanayinin arka bahçesi olmadığını ifade ederek, "İnsanlarımızın Meslek Liselerimizin farkına varması ve yıllar önceki sanat okulu algısını kırıp, artık sanatla, meslekle birlikte akademik eğitimin verildiğinin fark edilmesini istiyoruz. Meslek Lisesinden tıp, mühendislik gibi daha birçok meslek gurubuna öğrenci yetiştirebiliyoruz. velilerimizin çocuklarını hayata daha kısa yoldan atılmalarını hatta daha iyi üniversitelerde eğitim görmelerini sağlamak için meslek liselerine de göndermelerini istiyoruz. meslekle beraber akademik düzeyde bilgi, kültür seviyesinin de okulumuz da mevcut olduğunu Nazilli Teknik Endüstri Meslek Lisesi çatısı altında 4 okul olduğunu insanlarımıza anlatmak istiyoruz. İsterseniz sanayi kesimine eleman yetiştirmek isteyen ya da çocuğunu göndermek isteyen velinin de göndermesini, akademik düzeyde öğretim görmesini isteyen vatandaşlarında çocuklarını bekliyoruz, istiyoruz. Yani kısaca meslek liselerini insanlarda farkındalık yaratmak istiyoruz. Meslek liseleri eski bildiğiniz gibi halen belli kısa dar çerçevede hizmet veren eğitim yuvası olmadığını, meslekle de akademik bilgi beceri kazandıran birer kurum olduğunu da anlatmak istiyoruz. Tek amacımız bu. Bunun içinde özellikle orta okulların tercihlerden sorumlu okulun Okul müdür ve yardımcıları, rehber öğretmenleri ve velilerle toplantı düzenledik. Endüstri Meslek Lisesi çatısı altında 4 okulumuz var. 192 öğretmen ve bin 300'e ulaşan öğrencimiz var. Meslek Liselerinde sanatla, meslekle birlikte akademik kültür ve bilginin eğitimin verildiğini insanlarımıza anlatmak zorundayız. Şu anda çoğu ilçelerde olmayan 9 bölüm bu okulumuzda mevcut. Bu 9 bölümün hepsi de sanayiye ve istihdama yönelik" dedi.

Türkiye’ye Örnek Olacak Buluşma

Türkiye’ye Örnek Olacak Buluşma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.