"Ucuz ballara itimat etmeyin"

"Ucuz ballara itimat etmeyin"

İncirliova'da bal üreten Esat Karaarslan, "Kaliteli balda doğal kekik kokusu vardır, insanlar buna bakarak bal alsın. Ucuz ballara itimat edilmemeli. Sahte ballar, çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur" dedi.

Alıcılara ucuz satılan ballara itimat edilmemesi gerektiğini belirten Karaarslan, kendi balını hiç bir katkı maddesi olmadan ürettiğini söyledi. Aydın bölgesinde, bal üretimi yapılan diğer bölgelere nazaran nem oranının daha yüksek olduğunu ifade eden Karaarslan, dolayısıyla daha az bal üretilmekle beraber, çok daha kaliteli bir balın ortaya çıktığını dile getirdi. Esat Karaarslan, Kekik balının kaliteli olmasındaki en büyük etkenin çiçek oranı ve çeşitliliğinin fazlalığı olduğunu aktardı. Kararslan, hakiki balı anlamak için evvela tatmak gerektiğini ifade ederek, "Şekerli balda doğal kekik kokusu yoktur, sadece hakiki balda bu doğal koku vardır."

“500 HASTALIĞIN ÇARESİ”

Kekik balının faydalarıyla ilgili açıklama yapan Bal üreticisi Esat Karaarslan, “Kekik balı doğal koşullarda, kekik aroması ile çok özgün bir baldır. Arıların kekik’in yoğun olduğu bölgelerdeki özünden oluşuyor. Besleyici ve kuvvet vericidir. Akciğerlerin kılcan damarlarına kadar açma özelliği var. Kolay nefes alma. Ağır spor yapanlara tavsiye ediyorum. Mikropların çoğalmasını önler. Yaklaşık 500 hastalığın tedavisinde olumlu etkileri var. Yararları nedeniyle balın her gün düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız kekik balını çok nadir biliyor. Bal üretiminde dünya ikincisi olmamıza rağmen bal tüketme kültürümüz çok zayıf. Ürettiğimiz balların çoğu, yurt dışına gidiyor. Ülkemizde yeterince alım gücü olmadığı ve bal da biraz lükse kaçtığı için tüketim biraz sınırlı” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.