Uğur çalışanları sendikalı oluyor

Uğur çalışanları sendikalı oluyor

Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ferhan Öner, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında kayyum atanan Uğur Şirketler Grubu’nda sendikalaşma faaliyetlerini başladıklarını duyurdu.

MEHMET ALİ CİNTOSUN- Öner, “Uğur Şirketler Grubu’nda çalışan işçilerin sendikalaşma taleplerini karşılamak sendikamıza göstermiş oldukları teveccühü cevapsız bırakmamak için Çelik-İş Sendikası olarak örgütlenme çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.” dedi. FETÖ/PDY operasyonları kapsamında TMSF tarafından el konularak kayyum atanan Uğur Şirketler Grubu’nda sendikalaşma faaliyetleri başladı. Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-İş Sendikası Nazilli’de şirket bünyesinde çalışan işçilerle bir araya geldi. İşçilerin sendikalaşması yönünde adım attıklarını duyuran Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ferhan Öner, işçilerin sendikaya üye olmalarının anayasal bir hak olduğunu söyledi.  sendika.jpeg

Nazilli Şehitler Parkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ferhan Öner'e, Çelik-İş Ege Bölgesi Başkanı Erdoğan Daloğlu ve Havacılık Şube Sekreteri Serhat Ünal eşlik etti. 


Öner, sendikalaşma çalışmalarını işçilere anlattıklarını ve görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti. 
Öner, konuşmasını şöyle sürdürdü;   " Uğur Şirketler Grubu’nda çalışan işçilerin sendikalaşma taleplerini karşılamak sendikamıza göstermiş oldukları teveccühü cevapsız bırakmamak için Çelik-İş Sendikası olarak örgütlenme çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir İşçi, işveren ve sendikanın aynı gemide olduğu bilinciyle hareket edilerek bir an önce bu sürecin tamamlanması en büyük temennimizdir. İyi niyet içerisinde yürütülen çalışmaların herkes tarafından desteklenerek sendikalaşma çalışmalarının tamamlanması, tüm enerjinin ve dikkatlerin kaliteli üretim, verimli çalışma, işçinin refah ve mutluluğu gibi konulara yoğunlaştırılması en büyük beklentimizdir. Yakın bir zamanda çoğunluğu sağlayıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki belgemizi alacağımızı umut ediyoruz."dedi.


İş veren ile işçi arasında köprü vazifesi gördüklerini kaydeden Öner, bütün üyelerle toplu sözleşme masasını oturmak istediklerini ifade etti. 

Uğur Şirketler Grubu’nda yaşanan işten çıkarmaların haksızlık olduğunu da vurgulayan 
Öner, “Sendika olarak hiç bir işçinin, hiç bir çalışanın o yada bu sendikaya üye oldu diyerek işten çıkarılmasını desteklemiyoruz ve bu konu da işverenin yanında yer almak gibi bir anlayışımız yok. " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.