Uğur Okulları Ankara’da Velilerle Buluştu

Uğur Okulları Ankara’da Velilerle Buluştu

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Ankara’da toplam 3 okuluyla hizmet veren Uğur Okulları, anaokulundan liseye uzanan büyük bir kampüs yatırımı yapmaya hazırlandığını açıkladı.Uğur...

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Ankara’da toplam 3 okuluyla hizmet veren Uğur Okulları, anaokulundan liseye uzanan büyük bir kampüs yatırımı yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Uğur Eğitim Kurumları’nın 47 yıllık deneyim, vizyon ve başarısıyla öğrencileri geleceğe hazırlayan Uğur Okulları, Ankara’da “Kariyer Odaklı Öncü Eğitim Modeli” Seminerleri’nde veli ve öğrencilerle bir araya geldi. Uğur Okulları Ankara Veli Semineri, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak ve Uğur Okulları Ankara Bölge Müdürü Harun Demir’in yanı sıra Ankaralı öğrenci ve velilerin katılımıyla Ankara Holiday Inn Otel’de gerçekleşti.

Uğur Okulları Ankara Bölge Müdürü Harun Demir yaptığı açılış konuşmasında, “Bizler eğitime gönül veren, çocukları geleceğe hazırlayan, yönlendiren, vizyon açan bir kurumuz. Elimizdeki bayrağı hep bir adım daha ileriye götürmeye gayret ettik ve öğrencilerimizi başarılı bir geleceğe hazırladık. Bugün Uğur Okulları ile yeni yol haritası çiziyoruz. Balgat’ta 19 sınıf, fizik kimya biyoloji olmak üzere 3 laboratuvar, spor salonu, konferans salonu ve çok amaçlı çalışma salonu barındıran toplam 6000 metrekarelik alanda hizmet veren, son derece çağdaş ve modern imkanlara sahip bir okul kurduk. Ankara’ya değer katan eğitim yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Kariyer Odaklı Eğitim Modeli ile gençlerimizi, çocuklarımızı başarılı ve mutlu bir geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Eğitim Danışmanı Hüseyin Aslantürk yaptığı konuşmada lise seçiminin önemine değinerek, öğrencilerin yaratıcılığına destek veren ve onları bir dünya vatandaşına dönüştürecek liseleri seçmesi gerektiğini belirtti. Okuduğu bir kitaptan da esinlenerek her insanın bir tohum olduğunu ancak her tohumun bir ağaç olamadığını ifade eden Aslantürk, bir tohum olarak gördükleri öğrencilerin yetişmelerine elverişli ortamın Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olduğunu söyledi. Aslantürk, geleceğin mesleklerine ve insan karakterlerine ilişkin örnekler vererek, iyi bir lisede olması gerekenleri sıraladı. Aslantürk iyi bir lisede olması gerekenlerin başında yabancı dil eğitiminin yer aldığını vurguladı.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, yaptığı kapanış konuşmasında, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın 1968’de başlayan serüvenini anlattı. Yücel, değişimin öncüsünün eğitim olduğuna vurgu yaparak, “Uğurlu olmak, dünyayı saygıyla sevgiyle kucaklamak demektir. Her insanı kardeş bilip, birbiriyle diyalog içerisinde olmak demektir. Türkiye’den evrensel dünyaya açılmak demektir. Uğurlu olmak başarmak demektir” diye konuştu.

UĞUR EĞİTİM KURUMLARI’NDAN BAŞKENT’E 50 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Dünyanın eğitimle çözülecek üç sorunu olarak yoksulluk, çevre kirliliği ve birlikte yaşama kültürünü gösteren Yücel, “Artık Türkiye’nin katma değeri yüksek eğitim yatırımları yapması gerektiğine inanıyoruz. Katma değerin yolu kaliteli eğitimden geçer. Biz Uğur Okulları ile kaliteli bir eğitim sunmak üzere yolumuza devam ediyoruz, gelecek yıldan itibaren anaokulundan liseye kadar Türkiye’nin her yerinde faaliyet göstereceğiz” dedi.

Hali hazırda 2 Uğur Okulu bulunan Ankara’da anaokulundan liseye uzanan büyük kampüs yatırımının gerçekleşeceğinin müjdesini veren Yücel, “Yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Yaşamkent’te 12.000 metrekare kapalı alana sahip yeni bir kampüs inşa edeceğiz. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarının Türkiye’deki yatırımlarının değeri 700 milyon lirayı buluyor” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA VATANDAŞI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Uğur Okulları’nın geliştirdiği “Kariyer odaklı Eğitim Sistemi” hakkında da bilgiler veren Yücel, “Uğur Okulları yepyeni eğitim anlayışıyla geleceğin mutlu bireylerini yetiştirmeye hazırlanıyor. Uğur Okullarında eğitim alan öğrenciler sunduğumuz Kariyer Odaklı Eğitim modeliyle hayal ettikleri lise ve üniversitelerde okuyabilecek, kendine güvenen başarılı bireyler olarak yetişecek. 7/24 teknolojiyle entegre eğitim, 5. sınıftan itibaren yoğun yabancı dil eğitimi, zengin içerikli yayınlar ve her okulda kurulacak olan Uğur Kariyer Merkezleri ile Uğur Okullarında günümüzün çağdaş eğitim modelini kurguladık” dedi.

Eğitimde iletişimin önemine dikkat çeken Yücel, teknoloji bilmeden iletişimde başarılı olunamayacağını savunarak, yabancı dil öğretiminde lise öğrencilerine Washington D.C. ve Toronto’da ücretsiz olarak yazları dil eğitimini vereceklerini belirtti.

UĞUR OKULLARI BALGAT ANADOLU LİSESİ’NE STEAM LABORATUVAR GELİYOR

Yücel, Roma’da bir devlet üniversitesi ile anlaştıklarının, bu sayede Türkiye’nin her yerinde Uğur Okulları’ndan mezun olan öğrencilerin sınavsız olarak İtalya’daki üniversitelerde eğitim göreceklerinin müjdesini verdi.

Hedeflerinin Uğur Okulları’nda öğrencilerini bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek olduğunu aktaran Yücel, öğrencilerin bilgilerini beceriye ve değere dönüştürmek amacıyla pilot olarak seçilen Uğur Okulları Balgat Anadolu Lisesi’nde bir ‘steam laboratuvar’ kuracaklarını ve bununda önümüzdeki yıldan itibaren hizmet vereceğini açıkladı.

Yücel ayrıca, ‘Uğur’lu Kart’ isimli bir kart çıkartacaklarını ve bu karta sahip öğrencilerin dünyanın çeşitli noktalarındaki merkezlerde değişik avantajlardan yararlanacaklarını paylaşarak, Siyaset Bilimi bölümünde okuyacak öğrencilerine berlli sürelerde Washington D.C. Ve Berlin’de eğitim alma zorunluluğu getireceklerini kaydetti.

Seminer sonunda ailelerin sorularını yanıtlayan Yücel, velilere çocuklarının eğitimleri konusunda karar verirken ezberci davranmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Ayrıca Yücel, 10-15 gün sonra uzaktan eğitim modelini duyaracaklarını bunun da isminin ‘Hocam Eve Gel’ olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.