Uğur Şirketler Grubu'nun yeni ceo'su o isim oldu

Uğur Şirketler Grubu'nun yeni ceo'su o isim oldu

Terör örgütü FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla kayyum atanan kuruluşlardan Uğur Şirketler Grubunun yeni ceosu eski Spor A.Ş. Genel Müdürü  Alpaslan Baki Ertekin oldu.

2 Ekim'de TMSF tarafından gönderilen kayyum heyeti çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şirketin yeni Ceosu olarak eski Spor A.Ş. Genel Müdürü  Alpaslan Baki Ertekin atandı.

00691566-fabe-4a4c-9cc6-63c1656e92dc.jpg

Alpaslan Baki ERTEKİN kimdir?

Alpaslan Baki Ertekin, 1971 yılında Beykoz´da doğdu. Ortaöğretimini 1989 yılında İçel Anadolu Lisesi´nde tamamladı. 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans diploması aldı. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi´nde İşletme Doktora programını tez aşamasında sürdürmektedir.

1994 yılında Koç Grubu’na bağlı olan Migros Ticaret A.Ş. bünyesinde iş hayatına başladı. Garipoğlu Şirketler Topluluğu’nda önce Pazarlama Müdürü daha sonra İhracattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Garipoğlu Şirketler Topluluğu ile çalışırken 40’a yakın ülkede uluslararası fuar, kongre ve konferansa katıldı. Aynı yıllarda 60’dan fazla ülkeye satış raporları hazırlamak amacıyla seyahatlerde bulundu.

2000-2005 yılları arasında Nortel Netaş A.Ş.´de Satış Müdürü olarak görev yaptı. Aynı yıllar içerisinde 8 ay boyunca tam zamanlı olarak Londra’da “Üst Düzey Yönetici Adaylığı ve Satış Eğitimi” aldı. 14 farklı ülkede “Kurum Kültürünü Yapılandırma”, “Stratejik Planlama ve Verimlilik”, “Dış Ticarette Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi”, “Performans Yönetim Sistemi”, “Kurumsal Farkındalık Ve Kişisel Algı” gibi farklı başlıklı 30’a yakın seminere konuşmacı ve dinleyici olarak katıldı.

Mayıs 2005 ile Eylül 2007 tarihleri arasında İstanbul Dünya Ticaret Merkezi İcra Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Eş zamanlı olarak Trabzon, Kayseri ve Antalya Dünya Ticaret Merkezlerinin de Genel Müdürlük görevlerini sürdürdü. 5 farklı ülke ve 9 şehirde “Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı?” konusunda seminerler verdi.

Başbakanlık 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nda en üst icra organı olan Yürütme Kurulu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Yürütme Kurulu Üyeliği ve Bütçe-İhale Komisyonu Üyeliği yaptı. Bu görevlerini başarıyla tamamlayan Ertekin, Beltur A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kültür A.Ş. Danışmanlığı görevlerini de üstlendi. 2007 yılından bu yana İstanbul Mahkemelerinde, "Fuarcılık" konusunda Bilirkişi olarak görev yapmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili olan Ertekin, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliğini sürdürmektedir. Aynı zamanda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Yürütme Kurulu Üyesidir.

2010-2011 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda dersler vermiştir. 2011-2012 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde Yönetim Organizasyonu ve Spor Yöneticiliği dersleri vermektedir.

Spor A.Ş’nin Genel Müdürlük pozisyonuna 06.11.2009 tarihinde atanan Ertekin, şirketin ulusal ve uluslararası alanlarda temsil edilmesinde sağlamış olduğu katkının yanı sıra 1400 çalışanı, 33 tesisiyle; halkına, amatör sporculara, Milli Takıma ve engellilere hizmet vermeye devam etmektedir.

Ordu – Mesudiyeli, MESDEF (Mesudiye Dernekler Federasyonu) Kurucu Genel Başkanı olan Alpaslan Baki Ertekin evli ve 3 kız babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum