UMKE’nin Hastane Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

UMKE’nin Hastane Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, (UMKE) Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde, afet sonrası acil müdahale ve yangın tatbikatı yaptı. Sabah erken saatlerde başlayan tatbikat gerçeğini...

Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, (UMKE) Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde, afet sonrası acil müdahale ve yangın tatbikatı yaptı. Sabah erken saatlerde başlayan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı UMKE ekipleri 15. Bölge illerinden gelen hekim ve sağlık personeli Göbel Kaplıcaları’nda kamp kurdu. ‘’Fiziki Mukavemet ve Hastane Afet Planı Çalışması’’nı gerçekleştiren ekip ihtiyaçlarını bu çadırlarda giderdi.

Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nin tamamını teslim alan UMKE ekipleri, ambulanslarla gelen yaralıları Acil Müdahale Ünitesi’nde tedaviye almaya başladı. Hastane koridorlarında yaşanan koşuşturma nefes kesti. Hastane personelinin yerine geçen UMKE ekibi, hastaneye gelen tüm yaralıların muayenelerini ve gerekli görülen yaralıların tahlil, röntgen, tomografi, emar gibi işlemlerini yerine getirdikten sonra servislere çıkardı.

Bu arada hastane içinde tatbikat amaçlı çıkarılan yangın, heyecan dolu dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Yangına Tavşanlı İtfaiye ekipleriyle birlikte koordineli olarak müdahale eden UMKE ekibi yangını kısa sürede söndürdü.(EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.