Üniversite Mezunlarına Yeni İş İmkanı

Üniversite Mezunlarına Yeni İş İmkanı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Paneli’ne konuşmacı olarak katılan Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merke...

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Paneli’ne konuşmacı olarak katılan Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı konusunda bilgi verdi.

Doğan, Türkiye’de 80 bin kişilik Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı açığı olduğunun altını çizdi. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı mesleğinin geliri yüksek ve esnek çalışma saatleri ile konforlu bir meslek olduğuna dikkat çeken Doğan, “Şu anda danışman olan kişiler 5 ayrı firmaya danışmanlık hizmeti verebilmektedirler. Danışmanların bir firmadan aldığı azami ücret firma başına 2 bin liradır” diye konuştu.

KİTAP AÇIK SINAV

Aspir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren Hüda Doğan “Bursa ve Eskişehir merkezliyiz, eğitimlerimiz 49 saatten oluşuyor ve bir hafta sürüyor. Eğitimlerimizde; katılanlara Yangın Eğitim Sertifikası, öğle yemeği, sabah kahvaltısı ve eğitim merkezimize gidiş ve gelişlerde ücretsiz servis imkanımız var” dedi.

Doğan, ’kimler Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olabilir’ sorusuna da yanıt vererek; “ 4 yıllık üniversite mezunlarının bölüm ayrımı olmaksızın kursa katılıp Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı sınavdan 70 ve üzeri alanlar danışman olabiliyor. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitmeni olmak için de 4 yıllık açıköğretim ya da örgün üniversite mezunlarının İngilizce Almanca Fransızca ve Rusça yabancı dillerinin herhangi birinden YDS veya ÜDS’den 65 ve üzeri alması ve sonrasında Tehlikeli Madde Danışmanlığı sınavından 80 almaları yeterlidir. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, sınavı Türkiye’de ilk kitap açık girilen sınav” ifadelerini kullandı.

TEBLİĞ 30 HAZİRAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Hüda Doğan sözlerini “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı 22 Mayıs 2014 yılında çıkan tebliğe göre tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan firmaların bir danışman bulundurmasına yönelik bir tebliğdir ve 30 Haziran 2015 tarihinde bu tebliğ yürürlüğe girecek. Özellikle tehlikeli madde ile çalışan firmalar danışman arıyor, çünkü danışman bulundurmamanın cezası çok yüksek. Bir çok firma bizden danışman konusunda yardım istiyor, biz de kurumumuzu arayıp danışman temin etmek isteyen firmalara başarılı olan kursiyerlerimizi tavsiye edebiliyoruz, böylelikle kursiyerlerimizi istihdama da yönlendiriyoruz” şeklinde sürdürdü:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.