Üniversite Öğrencilerinden Eğitime Kitap Desteği

Üniversite Öğrencilerinden Eğitime Kitap Desteği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne kitap yardımında bulundu.YYÜ öğrencileri, ‘Bir Kitap Da Sen Var’ isimli proje k...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne kitap yardımında bulundu.

YYÜ öğrencileri, ‘Bir Kitap Da Sen Var’ isimli proje kapsamında topladıkları kitapları İpekyolu ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin kütüphanesine bağışladılar. YYÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Serdar Yeşil, ‘Bir Kitap Da Sen Ver’ isimli proje kapsamında öğrencilerinin kitapları topladıklarını belirterek, “Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yürütülen bir projedir. Bu proje kapsamında özellikle günümüzün en büyük problemlerden birisi, insanlar kitap okumuyor. Kitap okuma alışkanlığına toplum olarak çok sahip değiliz. Bu konuda bir adım atmak, ihtiyaç olan bazı okullarımıza kitap bağışı yaparak gençlerin, özellikle lise ve ilköğretim çağındaki öğrencilerin kitap okuyabilmeleri için gerekli imkanları bulmalarına yardımcı olmak istedik” dedi

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer de, kendi zamanlarında kitap bulamadıklarını ve okuyamamanın acısını çektiklerini ifade ederek, “O dönemde bir kitap evi vardı. Para bulamıyorduk, kitap alabilmek için. Orada bir kitapçıyla anlaşmıştık, bir emanet kitap alıyorduk, okuyup tekrar geri verip ikinci bir kitap alıyorduk. O imkânsızlıklar içerisinde kitap okuma alışkanlığımızı geliştirdik. Toplumların kalkınmışlığı, onların eğitim seviyesine ve okumaya bağlıdır. Biz kütüphanelerimizi ne kadar zenginleştirirsek, kitap sayımızı ne kadar artırırsak o kadar öne geçmiş olacağız. Ancak ne yazık ki birçok okulumuzun çok güzel kütüphaneleri var, çok güzel kitapları var ve hemen hemen o kütüphanelerde arayabilecekleri her türlü kitabın mevcut olduğu kütüphanelerimiz var. Ama o kitapları maalesef alıp okuyan öğrencilerimiz çok az. Bizim temennimiz bu kitapları okuyan öğrencilerimizin sayılarının fazla olması. Artık insanların dış görünüşü değil, kafalarının içindeki bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Abidin Akkuş ise, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başta YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Öğretim Görevlisi Serdar Yeşil, tüm hocalarına ve öğrencilerine bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuz yeni bir okul, kütüphanemiz de yeni ve bin 200 öğrencimiz mevcut. Bundan dolayı kitap getirip okulumuzun kütüphanesini zenginleştirmeleri bizi memnun etti” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri adına konuşan Eyüp Akti de, bine yakın kitap topladıklarını söyleyerek, “Bir ay zamanımızı aldı. İstanbul’dan kitap gönderen var, sağlıkçılardan ve değişik yerlerden temin ederek topladık. Sosyal medyadan arkadaşlarımız bize ulaşarak yardımda bulundular. Ben de arkadaşlarım adına bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra getirilen bin kitap Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi kütüphanesine konulmak üzere okul müdürüne teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.