Üniversite öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi

Üniversite öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi

Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu ögrencileri kadın girişimciler konulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kadınların internetten satış yapabileceği alışveriş sitesini faaliyete geçirdi.

Atça Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, kadın girişimciler konulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınların internetten satış yapabilecekleri www.wix.com adlı alışveriş sitesini faaliyete geçirdi.

Bilinçaltı grubu üyesi Merve Acar, Hulusi Kemerli, Ayşe Aydın, Feyza Nur Sağlam, Onur Aslan, Ömer Eroğlu, Kader Arıözkan ve Sultan Eser'in yer aldığı projede kadın istihdamını artırmak ve kadının ekonomik özgürlüğünün farkına varması adına halkı bilinçlendirmek ve toplumsal tabuları yıkmaları amaçlandı.

81a2dc14-9dbf-4f8f-9b7c-98f726a29253.jpg

Grup sözcüsü Halkla İlişkiler Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Merve Acar yaptığı açıklamada,"Amacımız kadına uygulanan psikolojik şiddeti ve baskıyı engelleyerek, kadın istihdamını artırmak, gelecek nesiller için ekonomik özgürlüğe sahip kadınların çoğalmasına destek olmak. Kadınların yıllarca uğradığı psikolojik baskı ve tabuları bir çırpıda silemeyiz. Lâkin elimizden geldiği kadar haklı bilinçlendirirsek bu tabulara darbe atmış en azından bir kesimi yanımıza çekmiş oluruz. Öncelikle kadınlar da öylece alıştığı düzene karşı çıkamazlar. Bunu konuştuğumuz iletişim halinde olduğumuz kadınları göz önüne alarak söylüyorum. Kadınlar yine evlerinde kendi sorumluluklarını yerine getirsinler ama bunun dışında kendi hakları olan ekonomik özgürlüklerine de sahip çıksınlar bunun için çabalasınlar diye grup olarak elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz." dedi.

bdc641c8-27d0-48cf-8d0f-b94d302dd8a5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.