Üniversiteli Kızlardan 'Tecavüze ve Kadına Şiddete Hayır' Eylemi

Üniversiteli Kızlardan 'Tecavüze ve Kadına Şiddete Hayır' Eylemi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci, Nazilli’deki taciz ve fuhuşa teşvik iddialarının ardından eylem yaptı.

Aydın merkez, Nazilli, Söke ve Didim ilçelerinde jandarmanın düzenlediği ve gözaltına alınan 18 şüpheliden 16’sının tutuklandığı taciz ve fuhuşa teşvik iddialarının ardından ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci “Tecavüz ve Kadına Şiddete; Hayır” eylemi yaptı. Nazilli'nin en işlek caddelerinden olan Uzun Çarşı’da gerçekleşen eylemde, erkek öğrenciler de kız öğrencilere destek verdi. Ağızlarına siyah bant yapıştıran kız öğrenciler, açtıkları dövizlerle kadına şiddete ve tecavüze tepki gösterdi. Amaçlarının çocuklara yapılan cinsel istismar, artan tecavüz olayları ve hatta bunların sonucu olarak kadına şiddete de dur demek olduğunu ifade eden Maliye 1. sınıf öğrencisi Meryem Arslan, “Ülkemizde her dört çocuktan biri cinsel istismara uğramaktadır ve bu oran gün geçtikçe artıyor. Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımı incelendiğinde yüzde 30.2 ile 5, yüzde 10.6 ile 10 ve geriye kalan yüzde 30’luk kısım ise 11 ile 17 yaş grubunda olduğu görülmektedir. Dünya gelenine baktığımızda yüzde 1 ile yüzde 10 arasında değişen bu oran Türkiye’de yüzde 10 ile yüzde 53 arasındadır” dedi.

‘3 YÖNTEMLE ÇOCUK İSTİSMARI ÖNLENEBİLİR’

Çocuk istismarını önlemek için birçok yöntem olduğunu ve bunları 3 başlık altında toplanabileceğini savunan Arslan; “İlk yöntem topluma yönelik geniş çaplı eğitim sağlamaktır. Bu tür aktiviteler gelecekte çocuklarına istismar ve ihmalde bulunacak aileleri değiştirmeye yöneliktir. İkinci yöntem daha önceden çocuklarına karşı istismar ve ihmal de bulunmuş ailelere, çocuklarının ilgi gereksinimi olan ailelere ve düşük gelirli ailelere yöneliktir. Üçüncü yöntem ise resmi olarak tespit edilmiş ve devamlı bir şekilde şiddet ve ihmal uygulayan ailelere yöneliktir. Her ne kadar sağlıklı yöntemler gibi görünse de oranlar göz korkutacak cinstendir ve artık bu yöntemlere daha fazla artırarak geliştirilmese gerekmektedir. Bugün 2010 yılına ait istatistikler kadına yönelik şiddeti azalmadan sürdürme ve hatta olgunlaştığını yılın ilk 7 ayında 226 kadının erkekler tarafında öldürüldüğü söyleniyor. Yine resmi rakamlar son 7 yılda kadın cinayetlerinde ki yüzde 1400 artışı işaret etmekte” şeklinde konuştu.

SİYAH BANTLARLA MESAJ VERDİLER

Basın açıklamasının ardından öğrencileri alkışlı protestosu eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı. Eylemde ağızlarına siyan bant çeken kız öğrenciler, “Söyleyecek söz kalmadı”, avuçlarına bant çeken erkekler ise “Dokunmak yasaktır” mesajını vermeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.