Üniversiteliler Sessiz Kalmadı

Üniversiteliler Sessiz Kalmadı

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) yaklaşık 100 öğrenci, Ankara'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısını protesto etti.

Öğrencilere destek veren Nazilli İİBF Dekanı Ethem Karakaya da, "İnşallah Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Allah belasını versin bu terörün. Allah kahretsin" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısıyla sarsılan Türkiye, teröre öfke kusuyor. Çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği ’emek, barış ve demokrasi mitingi’ için Ankara’ya giden binlerce insanın toplandığı Ankara Tren Garı kavşağında üç saniye arayla iki şiddetli patlama meydana gelmesiyle 97 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Ülke genelinde Ankara faciasını protesto eden vatandaşlar, teröre öfke kustu. İsabeyli yerleşkesinde bir araya gelen 100 civarında öğrenci, Ankara da 97 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısını protesto etmek için bir araya geldi. Ellerinde pankartlarla sloganlar eşliğinde yerleşke içerisinde oturma eylemi yapan öğrencilere, Nazilli İİBF Dekanı Ethem Karakaya'da destek verdi.

TARİH BUGÜNE BİR KATLİAMI YAZDI"

Acılarının büyük olduğunu ifade eden, grup sözcüsü öğrenci, "Bugün burada yaptığımız eylem her hangi bir siyasi parti, kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan sadece Nazilli İİBF öğrencilerinin insiyatifiyle gerçekleştirilmektedir. Tarih 10 Ekim 2015 günlerden Cumartesi ve barışı haykırmak için Türkiye'nin birçok bölgesinden binler Ankara'ya akın etti. Her şey barışın çoşkusuyla başlamıştı. İnsanlar barış türkülerini halaylarıyla birleştirdi ve tarih bugüne bir katliamı yazdı. Bomba patladı ve ardından hemen ikincisi patladı. Yüze yakın insan, parçalanmış bedenleriyle, barış pankartlarında taşındı. Bu ülkede barışı istemek, ölmek demekmiş. Barış uğruna ölüme yürümekmiş. Katliamı işleyenlere göre barışı istemek, suçmuş bu ülkede. Bilanço çok ağır, her yaştan, her milletten insan bedenleri parçalandı".

"ALLAH KAHRETSİN"

Protestoya destek veren Nazilli İİBF Dekanı Ethem Karakaya da terör saldırısıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Dekan Karakaya, "Ben sizin hocanızım, bir büyüğünüzüm, fakültenin dekanıyım. 10.10.2015'te Ankara'da çok feci bir katliam oldu, terör saldırısı oldu. Ülkeyi derinden sarstı. Gencecik fidanlarımız, çocuklarımız katledildiler. Türkiye Cumhuriyet tarihinde hiç yaşanmamış bir katliamı yaşadık. Bunun acısı hepimizi derinden yaraladı. Biliyorsunuz üç günde yas ilan edildi. Siz arkadaşlarımda bana gelerek yas töreni düzenleyeceğinizi söylediniz. Ve bende izin verdim. Bu herkesin, 77 milyonun gönülden hissedebileceği bir katlimadır. Bu benim katliamım değil, benim acım değil deme lüksüne hiç birimizin hakkı yoktur. Türkiye malesef bu dönemde çok zor süreçten geçiyor ve bizde böyle katliamlarda kenetlenebilmeliyiz. Başkasına acıtıcı, üzücü kelimeler söylememeliyiz. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalıyız. Bu anlamda birleştirici olan öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Allah belasını versin bu terörün. Allah kahretsin. İnşallah mutlu huzurlu yaşarız, ayrımcılık görmeyiz. Bu bağlamda ölen vatandaşarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Grup oturma eylemini bitirdikten sonra alandan ayrıldı.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN - ELİZ ECE AYDEMİR

dsc_0373.jpgdsc_0367.jpgdsc_0370.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.