Ünlü kot markaları Sökelilerin elinden geçiyor

Ünlü kot markaları Sökelilerin elinden geçiyor

Aydın’ın Söke İlçesinde kurduğu konfeksiyon atölyesinde 8 ünlü markanın imalatını yaparak Avrupa, Çin, Amerika’ya ihraç eden Tamer Makaraç, Söke’yi sevdiği için işletmeyi buraya kurarak genç nüfusa istihdam sağladığını söyledi.

Hollanda’da 1989 yılında bir şirkette ayakçı olarak başladığı konfeksiyon işine Türkiye’ye döndükten sonra önce İzmir, ardından da 2010 yılında Söke’de kurduğu atölyede devam eden Tamer Makaraç, hedefinin daha büyük olduğunu söyledi.

Konfeksiyonda yaklaşık 90 işçiye iş imkânı sunduğunu bildiren 40 yaşındaki iş adamı Malkaraç, ünlü markalara pantolon imalatı yaptıkların,ı her pantolonun son aşamaya gelene kadar 140 işlemden geçtiğini ifade etti.

“İŞ İMKÂNI SAĞLADIK”

“Bu işletmeyi genç nüfusun işe ihtiyacı olduğu için Söke’ye açtık” diyen Malkaraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1980 yılından beri bu mesleğin içerisindeyim. 5 yıl Hollanda’da aynı sektörde ayakçı olarak başladım ve çalıştım. Türkiye’ye döndükten sonra da önce İzmir’de bu işi yaptıktan sonra 2010 yılında kendi memleketim olan Aydın’ın Söke İlçesi’ne konfeksiyonumuzu hizmete açarak çalışmaya başladık. Türkiye’nin birçok ilinde iplik ve kumaş fabrikaları markalaşarak yoluna devam ediyorsa Söke de aynı şekilde markalaşarak bu potansiyelin üstünde olması gerekiyor. Bunun için burada koşulların da elverişli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda biz de markalaşmak için buradayız ve yolumuza devam edeceğiz.”

“EKONOMİYE CAN VERİYORUZ”

Ünlü markaların imalatını yapıp dünya ülkelerine yollayarak ülke ekonomisine yılda 8 milyon 500 bin liralık katkı sağladıklarını belirten Tamer Makaraç, “Şirketimizi eşim Kamuran Makaraç ve üç çocuğumla birlikte aile şirketi olarak yürütüyoruz. En büyük destekçim eşim ve çocuklarım. Eşim bayan olması nedeniyle çalışanların çoğunluğunun da bayan olması dolayısıyla içerdeki idareyi çok iyi organize ediyor. Başta Lee markası olmak üzere 8 tane dünyaca ünlü markaya pantolon imalatı yapıyoruz. Çocuklarımıza da genç yaşta bu mesleği öğrettik. Aile şirketi olarak Türkiye’deki ekonomik istikrarı ne kadar devam ederse biz de o şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.