Ünye’deki İş Kazasında Yaralanan 5 İşçiden 1’i Hayatını Kaybetti

Ünye’deki İş Kazasında Yaralanan 5 İşçiden 1’i Hayatını Kaybetti

Ordu’nun Ünye ilçesindeki OYAK Çimento Fabrikası’nda meydana gelen iş kazasında yaralanan 5 işçiden biri hayatını kaybetti.23 Nisan 2015 gecesi fabrikanın klinker üretim tesisinin soğutucu bölümünde o...

Ordu’nun Ünye ilçesindeki OYAK Çimento Fabrikası’nda meydana gelen iş kazasında yaralanan 5 işçiden biri hayatını kaybetti.

23 Nisan 2015 gecesi fabrikanın klinker üretim tesisinin soğutucu bölümünde oluşan arızayı gidermeye çalışan Muhsin Temiz, Şenol Sencar, Şenol Çalışkan, Zeki Aydın ve Adem Al isimli işçiler, soğutucunun çıkış borusunda biriken sıcak klinker tozunun soğutucuya dökülmesi ve çalışılan alana yayılması sonucu yaralandılar. Yaşanan iş kazası sonrasında ilk müdahaleleri Ünye Devlet Hastanesi’nde yapılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde ciddi yanıklar oluştuğu tespit edilen işçiler, Samsun, İstanbul ve Kocaeli’de yanık tedavi merkezleri bulunan hastanelere sevk edildiler. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’nde yanık tedavisi gören işçilerden Muhlis Semiz, enfeksiyon ve sonrasında ortaya çıkan solunum ve akut böbrek yetmezliği nedeniyle dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Evli ve iki çocuk babası olan 36 yaşındaki Muhlis Semiz, bugün öğle namazına müteakip Ünye Merkez Büyük Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde toprağa verilecek.

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan OYAK Ünye Çimento Genel Müdürlüğü, olayda yaralanan işçilerden Şenol Sencar, Zeki Aydın ve Şenol Çalışkan’ın geçen hafta tedavilerinin tamamlanmasını müteakip taburcu edilerek evlerinde istirahatta olduklarını, Adem Al’ın ise İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiğini ve durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.