Üretici Ve Esnaf Hububat Fiyatlarının Açıklanmasını Bekliyor

Üretici Ve Esnaf Hububat Fiyatlarının Açıklanmasını Bekliyor

Adıyaman Yeni Buğday Pazarı Kooperatifi Başkanı Yusuf Elçi, hububat fiyatlarını açıklanmaması nedeniyle bir belirsizlik olduğunu ve fiyatların açıklanmasını beklediklerini söyledi.Nisan ayının sonu it...

Adıyaman Yeni Buğday Pazarı Kooperatifi Başkanı Yusuf Elçi, hububat fiyatlarını açıklanmaması nedeniyle bir belirsizlik olduğunu ve fiyatların açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Nisan ayının sonu itibariyle başlayan hububat hasadındaki rekoltenin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürüyor. Rekoltenin yüksek olduğu Adıyaman’da çiftçilerin tarladan kaldırdığı ürünler buğday pazarında satılıyor. Her gün onlarca kamyonda yüzlerce ton hububat Adıyaman Yeni Buğday Pazarı’na getiriliyor.

Devletin hububat fiyatlarını açıklamaması nedeniyle üreticiler ürünlerini geçen yılın fiyatına yakın bir fiyattan Adıyaman Yeni Buğday Pazarı’nda satıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ürün satışı yapılmıyor.

Adıyaman Yeni Buğday Pazarı Kooperatifi Başkanı Yusuf Elçi, geçen yıla göre rekoltenin iyi olduğu dönüme 350-450 ton arasında ürün düştüğünü belirterek, fiyatlar konusunda belirsizlik olduğunu söyledi.

Devletin hububat fiyatlarını açıklamadığını dile getiren Yusuf Elçi, “Adıyaman’da ilk olarak 25 Nisan tarihinde ilk ürün tarladan kaldırıldı. Rekoltemiz yüksek ve arpalarımız pazara indi. Yemlik arpalarımızın tonu 580-610 TL arasında değişiyor, Efes dediğimiz sert arpaların fiyatı ise 600-630 TL arasında değişiyor. Yeni yeni buğdaylar gelmeye başladı. Buğdayda fiyat yok. Devletimiz fiyatı belirlemediği için buğdayı emanet alıyoruz. Geçen yıla oranla ürünün verimi iyi ama fiyatları üreticiler düşük buluyor” dedi.

Üretici Abuzer Töken ise, rekoltenin beklentilerin üzerinde olduğunu ancak fiyattan hem çiftçinin hem de esnafın şikayetçi olduğunu belirterek, devletin biran önce fiyatları açıklaması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.