Ürünleri kökleyip çiftçiyi perişan ettiler

Ürünleri kökleyip çiftçiyi perişan ettiler

Aydın’ın İncirliova İlçesi Yazıdere Mahallesi’nde çiftçilik yapan Talat Akbaş ve Elif Akbaş’ın ektiği her ürün, yetişmeden kimliği belirsiz kişiler tarafından kökünden koparılıyor.

Aile, ürünlerine 6’ncı kez yapılan saldırı sonucu 20 bin lira zarara uğradığını belirterek, kendilerine bu zararı verenlerin bir an önce bulunmasını istedi.

Olay Yazıdere Mahallesi’nde Talat ve Elif Akbaş çiftinin kiraladığı 40 dönüm tarlada meydana geldi. Daha önce 5 kez patlıcan, domates gibi ürünleri henüz yetişmeden kökleyen kimliği belirsiz kişiler, dün gece de karnıbaharları yetişmeden kökledi. Sabah saatlerinde tarlaya gelen Akbaş ailesi, binlerce karnabaharın köklendiğini görünce şok oldu. Jandarmaya haber veren aile, zararlarının 20 bin lirayı bulduğunu belirterek, isyan etti.

“BUGÜN MALIMA YARIN CANIMA GASP EDER”

Ürünlere verilen zararın hırsızlık yapmaktan daha beter olduğunu ifade eden Elif Akbaş, şunları söyledi:

“Biz geçimimizi kiraladığımız tarlalarda ektiğimiz ürünlerle sağlıyoruz. Çektiğimiz çileyi de herkes görüyor. Elin tarlası burası. Burada yetiştirdiğimiz ürünleri pazarda satarak geçimizi sağlıyoruz. Bu tarlada 2 bin tane fidanımız vardı. Daha önce 40 dönüm arazide ektiğimiz patlıcan ve domateslerimizi kestiler. Sera yaptık seranın naylonlarını bile kestiler. Akla mantığa sığacak bir durum değil halen şoktayım kimlerin yaptığını anlayamadım. Kimin yaptığı belli değil şüphelendiğimiz birileri de yok. Çoğu zaman çoluk çocuk burada yatıyoruz. Bu yıl içerisinde ürünlerimize yaptıkları zarar 20 bin lirayı geçti. Bunu yapan yarın da benim canıma gasp eder. Yapanların bir an önce bulunmasını istiyoruz.”

Talat Akbaş ise “Kim ve kimler yaptı bilmiyoruz. Benim kimseye karşı bir düşmanlığım yok. Yaşadığım yeri çok seven, uysal bir kişiyim. Tarlamızı suladığımız naylonları bile kesmişler bu nasıl vicdansızlık anlayamadım” diye konuştu.

“KIZ BAŞIMA OVADA YATTIM”

Hem üniversitede okuyan hem de yaz tatillerinde ailelerine yardım eden Gamze ve Gözde Akbaş da yapılanlara bir anlam veremediklerini ifade ederek, “Verilen zararı neden yaparlar anlamış değilim. Kız başımıza ürünlere zarar gelmesin diye dört aydan beri ovada geceliyoruz. Yazık değil mi bize” diyerek sitemde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.