Uşak’ta 24 Engelli Askerlik Heyecanını Yaşadı

Uşak’ta 24 Engelli Askerlik Heyecanını Yaşadı

Uşak’ta temsili askerlik uygulamasına katılan 24 engelli bir günlüğüne de olsa asker olmanın sevincini yaşadı.Genelkurmay Başkanlığı’nın Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği 1 günlük temsili ask...

Uşak’ta temsili askerlik uygulamasına katılan 24 engelli bir günlüğüne de olsa asker olmanın sevincini yaşadı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği 1 günlük temsili askerlik uygulaması kapsamında, Uşak Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen etkinliğe 24 engelli katıldı. Temsili askerlik yapmak için komutanlığa aileleriyle gelen engelliler, nizamiye girişinde jandarma erlerince karşılandı. Beden ölçülerine uygun olarak jandarma üniforması dağıtılan engelliler, palaska kuşanıp botlarını bağlayarak temsili askerlik hizmeti için hazır hale geldi.

Asker kıyafetlerini giydikten sonra ant içme töreni için prova yapan engelliler, daha sonra Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın da katıldığı törenle, silah ve Türk bayrağı üzerine el koyarak ant içti.

Vali Yavuz, törende yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişmişlik değerinin sadece ekonomik verilerle ölçülemeyeceğini belirterek, "Türkiye, dezavantajlı guruplara yönelik son yıllarda önemli sosyal projeleri hayata geçirdi, bu gün burada bunlardan birini daha yaşıyoruz" dedi.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın da engellilere yönelik düzenlenen temsili askerliğin Türk kültüründe askerliğin ve vatan sevgisinin bir işareti olduğunu ifade ederek, her Türk ferdinin gerektiğinde hiç çekinmeden vatanı ve milleti için canını seve seve verecek hissiyata sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük ise, temsili askerlik uygulamasının engelliler ve aileleri için moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

Ant içme töreninin ardından protokol üyeleri tarafından engellilere temsili askerlik terhis belgeleri dağıtıldı. Uşak’taki temsili askerlik töreni, narkotik ve bomba eğitimi alan jandarma köpeklerinin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.