Usta Oyuncu  hayatını kaybetti!

Usta Oyuncu hayatını kaybetti!

Usta oyuncu Ayşen Gruda hayatını kaybetti.

Ayşen Gruda'nın bir süredir tedavi gördüğü hastanenin Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, "Yeşilçam'ın son temsilcilerinden Ayşen Gruda'yı saat 13.45 itibarıyla kaybetmiş bulunmaktayız. Kendisini yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda takip etmekteydik. Fakat iki gündür durumunun kötüleşmesi üzerine tansiyonu çok düşük seyretti. Tüm müdahalelere rağmen cevap alamadığımız Ayşen Gruda hanımı 13.45'te kaybetmiş bulunmaktayız. Yaklaşık bir buçuk yıldır kendisini ileri evre pankreas kanserinden dolayı takip etmekteydik" dedi.

TORUNU EMRE GRUDA: GERÇEK BİR SANATÇIYDI


Emre Gruda ise anneannesinin Cuma günü defnedileceğini belirterek, "Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Türkiye için gerçekten çok önemli bir değer. Benim anneannem, hepimizin annesi aramızdan ayrıldı. Hepimize sevgiyi, insanlığı ve pek çok nesile pek çok güzel şeyi anlatmış bir insan. Kendisi hep 'Türk halkı beni nasıl gömeceğini bilir' derdi. Cuma günü öğle namazını takiben Zincirlikuyu Camii'nde cenaze törenini yapacağız. Yoğun bakımda konuştuğumuz oldu. Durumu çok iyi değildi. Bilinci açıktı ve pek acı çekmedi. Bütün hastane personeline teşekkür ederim. Son konuşmalarımızda geçmişten, hayatımızdan bahsettik. Her zaman güçlü durmak hakkında konuştuk. Güçlü ve sert bir kadındı. Gerçek bir sanatçıydı. Ondan çok şey öğrendim. Kendi sanat hayatım için de ona çok şey borçluyum. Türk halkının başı sağ olsun" diye konuştu.


"AYŞEN HANIMIN VEFATI İLE BERABER HEPİMİZİN AİLESİNDEN SANKİ BİR CENAZE ÇIKTI"


Hastanenin Başhekim Yardımcısı Görkem Gökçelioğlu ise, "Bugün aslında hepimiz için acılı bir gün. Ayşen hanımın vefatı ile beraber hepimizin ailesinden sanki bir cenaze çıktı. Hepimiz çok üzgünüz. Ancak bizim içimiz şu açıdan rahat. Çünkü burada tıbbın en ileri en güncel şekliyle Ayşen hanımı tedavi etmeye çalıştık. Pankreas kanseriyle bir buçuk yıldır mücadele ediyordu. Yoğun bakımda son 1 aydır takip ediyorduk. Neredeyse son dönemini kadar şuuru açık bir şekilde tamamladı" şeklinde konuştu.

SON OYUNUNU AVCILARDA OYNAMIŞTI

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden ve bugün yaşamını yitiren Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda, son oyununu Avcılar'da oynamıştı.

Geçen 27 Ekim'de Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 56'ncı sanat yılında sahneye çıkan ve Ayşen Gruda, "Deli kadın" oyunuyla sevenlerinin karşısına çıkmıştı. Kuliste DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gruda, Avcılar’daki oyunu turne öncesi son oyunu olarak nitelendirirken sırasıyla Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Antalya, Denizli’ye gideceğini, ardından İstanbul, Caddebostan Kültür Merkezi, Adana, Kayseri, Ordu ve 13 Şubat’ta İstanbul, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkez’nde sevenlerinin karşısına çıkacağını söylemişti. "Birkaç cümle ile kendisini anlatması" istenen ünlü sanatçı,  "Ayşen Gruda, kitap gibi kadın. Birkaç cümle ile nasıl özetleyeyim? İyi kalpli, düzenli, işine çok sadık, çok dikkatli, dürüst ve oyundaki gibi deli. Bütün dünyayı zaten deliler idare ediyor" diyerek anlatmıştı.

Gruda tiyatro ve sinemanın ayrı oyunculuk ve teknikleri, keyifleri bulunduğunu bunları karşılaştıramayacağını ifade ederken Gruda, " Ben halka güvenirim. Onlar da bana güvenirler hiç birbirimizi aldatmadık bugüne kadar.  Halkımızdan umutluyum. Mutluluk ise, saniyelerdir. Her dakika mutluyum diye bir şey olmaz. Eşyanın tabiatına aykırı” demişti.

Salonu dolduran hayranlarının karşısına iki perdelik oyuna Kemal Karağaç, Erhan Sefacı, Gamze Acı, Şadiye Yön ile çıkan Ayşen Gruda, oyunun bir sahnesinde izleyicilere, "Ben burada eğer oturuyorsam, sizler de beni oradan izliyorsanız Atatürk'ün bize Cumhuriyeti armağan ettiği için, alemin kadınları bisiklete bindiği için bayram ediyor. Biz istediğimiz zaman bisiklete, arabaya biniyoruz. Cumhuriyet'e sımsıkı yapışın" diye seslenmişti.

Eski film müziklerinin de kullanıldığı oyunda çocukluğunu geçirdiği Yeşilköy'deki yaşamından kesitler anlatan Gruda, rol arkadaşları Türk sinemasının unutulmaz isimleri Adile Naşit, Tarık Akan, Kemal Sunal, Münir Özkul’un yanı sıra Toto Karaca, Cem Karaca, Nilgün Belgün ile ilgili bilinmeyen anılarını anlattı. Gruda, rol arkadaşı Erhan Sefacı'nın çaldığı gitar eşliğinde söylediği Barış Manço ve Cem Karaca'nın şarkılarına da seyircilerle birlikte eşlik etmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.