Uyanık vatandaş oyunu bitirdi

Uyanık vatandaş oyunu bitirdi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde “FETÖ’ye hesabınızdan para aktarıldı.” diyerek kandırılmaya çalışan Murat Sarıoğlu(43), dolandırıcıların tezgâhına düşmedi. Sarıoğlu, dolandırıcıları yakalatmak için banka çalışanları ve polisle iş birliği yaptı.

Nazilli’de yaşayan belediye çalışanı 43 yaşındaki Murat Sarıoğlu ve eşi Burçin Sarıoğlun’u arayan dolandırıcılar, “FETÖ’ye hesabınızdan para aktarıldı” diyerek korkuttu. Telefonda kendisini baş komiser olarak tanıtan şahıs, Sarıoğlu’nu telefondan yönlendirerek dolandırmaya çalıştı.

Uyanık vatandaş durumu anlayınca dolandırıcıların yakalanması banka çalışanları ve polisle iş birliği yaptı. Hesaplarının hangi bankada olduğunu soran dolandırıcılara sahte bir hesap söyleyerek 12 bin TL parasının olduğunu söyledi.

Telekonferansla Eşini Bağladılar

Telekonferans yöntemiyle eşi Burçin Sarıoğlu(37)’nu telefona bağlayan dolandırıcılar, Murat Sarıoğlu’nu kandırmaya çalıştı. Murat Sarıoğlu, Kendisini baş komiser olarak tanıtan dolandırıcı telsizden ananons geçer gibi yapıp “ekiplerimiz şuan şahsın eşinin yanına vardınız mı” diye bir şey söyledi. Telsizden de “evet vardık şuanda yanımızda konuşturacağız” dediler. Eşimde Şuanda emniyetten arkadaşlar var yanımda ne gerekiyorsa yap dedi bana. Ama eşimin yanına gitmemişler daha sonra konuştuğumda. Eşime de “kocanız şuanda karakolda, koruma altındasınız FETÖ’nün bir operasyonu olmuş sizin hesaplara o sorunu çözmeye çalışıyoruz panik yapmayın” demişler. Fakat bana eşimin yanındaymış gibi konuşturdular.  dedi.

Banka ve Polisle İşbirliği Yaptı

Telefonu açık bir şekilde Vakıfbank Nazilli Şubesi’ne giden Sarıoğlu, durumu bankanın güvenlik görevlisine bildirdi. Banka görevlileri emniyeti arayarak dolandırıcıları ihbar etti. İhbar üzerine kısa sürede bankaya gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliğine bağlı ekipler, Murat Sarıoğlu’na dolandırıcıları yakalamak için oyunu devam ettirmesini söyledi.

“Oyun Bitti Buraya Kadar”

Dolandırıcılar, Sarıoğlun’dan bankadan 12 bin Lirayı çekerek kendilerinin verdiği PTT hesabına yatırmasını istedi. Banka görevlilerinin hazırladığı para poşetini sivil polis ekipleriyle birlikte PTT ATM’sine gitti. Polis ekiplerinin talimatıyla dolandırıcılara ATM’nin bozuk olduğunu ve parayı elden vermek istediğini söyleyen Sarıoğlu, bulundukları yerde polislerin olduğunu belirtti. Bu esnada Sarıoğlu’na oradan uzaklaşmasını söyleyen dolandırıcılara polis, “Oyun bitti, buraya kadar.” dedi. Bunun ardından dolandırıcılar polise küfür ederek telefonu kapattı.

Uyanık vatandaş, kendisine yardımcı olan banka personeli ve Nazilli Emniyeti’ne teşekkür etti. Polis, dolandırıcıları yakalamak için soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.