Uyku Sorununun Çözümü, Uyku Tıbbı Merkezi

Uyku Sorununun Çözümü, Uyku Tıbbı Merkezi

Adnan Menderes Üniversite Hastanesi bünyesindeki Uyku Tıbbı Merkezi, toplam 10 yatak kapasitesi uykuyla ilgili her hastalığın tanısının konulduğu ve tedavisinin yapıldığı bir merkez olarak bölgede dikkat çekiyor.

Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Uyku Tıbbı Merkezi Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi Utku Oğan Akyıldız, 2005 yılında kurulan ve 2011 yılında Türk Uyku Tıbbı Derneği tarafından akredite edilen Uyku Tıbbı Merkezi’nde şimdiye kadar yaklaşık 13 bin hasta tedavi edildiğini söyledi.

Bölgede Dikkat Çeken Bir Merkez

Akyıldız, Aydın dışından da başvuru alan merkezin, özellikle tedavi edilmediğinde ölümcül olan başta Uyku Apnesi olmak üzere; Epilepsi, Narkolepsi, Huzursuz Bacak Sendromu, REM Uykusu Davranış Bozukluğu, Uyurgezerlik, Uykusuzluk (İnsomnia) gibi birçok uyku ve ilişkili hastalıkların tedavisinde bölgede dikkat çeken bir merkez olarak hizmet verdiğini ifade etti.

“Tedavi Olmazlarsa Yaşamlarını Yitirme Riskleri Var”

Uyku Apnesi Sendromu’nun toplumun yüzde 10’unda görülmesine rağmen bilinmeyen bir hastalık olduğunun altını çizen Akyıldız, “Hastalığın tedavisi Uyku Tıbbı Merkezi’nde CPAP veya BPAP cihazlarıyla yapılıyor. Uyku Apnesi Sendromuna sahip kişiler uykularında ölüme varan ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. Hastaların, tedavi olmazlarsa kalp krizi, felç ya da trafik kazası sonrası yaşamlarını yitirme riskleri var. Hastalığın tanı ve tedavisinin yolu mutlaka Uyku Tıbbı Merkezleridir. Cihazlarla uygulanan basınçlı hava sonucunda hasta apnelerinden kurtulur ve sağlığına kavuşur. Bu sorunu yaşayan herkesi merkezimize bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.