Uyuşturucu ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Uyuşturucu ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Aydın’ın Buharkent ilçesinde rutin yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, Diyarbakır’dan Bodrum’a giden yolcu otobüsünde 235 gram esrar ele geçirdi.

Üzerinde uyuşturucu bulunan ve gümrük kaçağı sigara taşıyan iki yolcu ile uyuşturucu ticareti yapmaktan dolayı aranan bir kişi gözaltına alınırken, 2 kişi mahkemece 1 kişi ise jandarma ekiplerince ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, Buharkent Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler D-320 Denizli-İzmir Devlet Karayolu üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yaptıkları yol kontrolünde, Diyarbakır’dan Bodrum’a giden yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün bagaj ve içinde arama yapıldığı esnada E.K.’nın hırkasını saklamaya çalıştığını gören jandarma ekipler, aramalarını E.K.’ya yönlendirdi. Şahsın sol eşofman cebinde ve hırkasının ceplerinde iki ayrı poşette esrar ele geçirdi. Poşetlere sarılmış 150 gram toz esrar ile 85 gram kubar esrar ele geçirilirken, olayla ilgili olarak yolcu E.K. gözaltına alındı.

KAÇAK SİGARAYA DA GEÇİT YOK

Aynı gün gerçekleşen aramalarda bu kez Şırnak’tan Muğla’ya giden yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada D.Ç’ye ait 2 koli içerisinde özel düzenek hazırlanarak gizlenen bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigara kaçakçıları yakalanmamak için değiştirdikleri yöntem ise jandarma ekiplerinin dikkati ile çözüldü. Preslenmiş naylon içindeki kaçak sigaraların fark edilmemesi için başka ses çıkarmaması amacıyla metal su bardağı içine misket koyarak poşete sararak çan sesi elde eden kaçakçıların fark edilmemek için bulduğu yöntem ise görenleri şaşırttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.