UYUŞTURUCULU KONULU KONFERANSA  15 KİŞİ KATILDI

UYUŞTURUCULU KONULU KONFERANSA 15 KİŞİ KATILDI

155 bin kişinin yaşadığı Nazilli’de “Aile İlişkileri – Eğitim ve Madde Bağımlılığı” başlıklı seminere 15 kişi katıldı.


GÜNAY PABUŞÇU-Gençlik Kale Grubu’nun Nazilli’de düzenlediği “Aile İlişkileri – Eğitim ve Madde Bağımlılığı” başlıklı seminere Nazilli’deki vatandaşlar katılım göstermedi.  Nazilli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve on beş kişi katıldı.

AYDIN, UYUŞTURUCUDA İLK 5’TE

Valilikten aldığı rakamları bildirdiğini açıklayan Gençlik Kale Grubu Genel Başkanı Ahmet Buğra Esen, ”Aydın ilimiz, iller arasında uyuşturucu alım-satımında ilk 5’teyken, Nazilli ilçemiz de ilçeler arasında ilk 15’te yer alıyor. Bu ülkenin gençleri olarak birbirimize karşı sorumluluklarımız var.” açıklamasında bulundu.

BÖLGEMİZİ UYUŞTURUCUDAN KURTARMAK İSTİYORUZ

Gençlik Kale Grubu’nun en büyük amacının gençlere hizmet etmek olduğunu ifade eden Gençlik Kale Grubu Genel Başkanı Ahmet Buğra Esen, “Eğitim, aile ilişkileri ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında proje çalışmalarımızı anlattık ve en yakın zamanda bunları gerçekleştirmek için adımlar atacağız. Uzman hocalarımızla koordineli bir şekilde çalışıp öncelikle ilçemizi, ilimiz ve bölgemizi uyuşturucu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz.” belirtti.

SAĞLIKLI AİLELER SAĞLIKLI TOPLUMLARI MEYDANA GETİRİR

Aile içi iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Sosyolog Öğretmen Uzman Eğitimci Zeynep Örer konuşmasını sürdürdü; “Aile sevincin, üzüntünün, doğrunun ve yanlışın öğrenildiği dinamik bir kurumdur. Hayat, sadece ders çalışmaktan ibaret değildir. Çocukların yaşadığı sancılı dönemleri gözden kaçırabiliyoruz. Aile eğitimleri sağlıklı değilse, toplum da sağlıklı olamaz. Aileler mutsuz, çocuklar da mutsuz. Gençler mutluluk arayışını farklı maddelerden karşılama ihtiyacı duyuyor. Sağlıklı aileler, sağlıklı toplumları meydana getirir.” 

SU GELMEDEN ÖNÜNÜ ÇELİN

Her zaman  önleyici çalışmaları yerine getirmenin daha etkili olduğunu söyleyen Rehberlik Uzmanı Güray Sakalıoğlu , “Su gelmeden önünü çelin. Biraz yol alsın, duruma göre bakarız demek her şey için  geç olabilir. Kırmızı çizgilerimiz olsun ve önlemleri önceden alalım.” dedi.

YABANCILAŞIYORUZ YALNIZLAŞIYORUZ

Emniyet ve güven ihtiyacı, ait olma, sevgi ve saygınlık ihtiyaçlarının çok önemli olduğunu belirten Sakalıoğlu, ”Aidiyet duygusu olmadan ortak bir paydada buluşamıyoruz. Bu çağda artık çok erken yaşlarda ailelerden kopmalar başladı. Kendimizi ait hissetmediğimiz yerden uzaklaşıyoruz, yabancılaşıyoruz ve yalnızlaşıyoruz.” ifade etti.

146b9db6-a368-4d10-9942-2ef529649ac9.jpeg

397ab862-1c6b-4b47-9f22-bd519ed53684.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum