Uzaya çıkan ilk Türk'ten Nazilli'ye müjde!

Uzaya çıkan ilk Türk'ten Nazilli'ye müjde!

Uzay üst sınırına çıkan ilk Türk olarak tarihe geçen iş adamı Durmuş Döven, Nazilli Sümer Kampüsü'nde öğrencilerle buluştu. Atatürk'ün emanetinin sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Döven, Sümer Kampüsü'ne restorasyon sözü verdi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Türkiye'nin önde gelen lojistik firmalarından olan REYSAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Meslek Yüksekokulu'nda konferans verdi. 2012 yılında Rusya'da MIG-29 savaş uçağıyla uzay üst  sınırına çıkan ilk Türk olarak da tarihe geçen Döven, öğrencilere başarılı olmanın sırlarını anlattı. 

img_0603.jpg

Sümer Kampüsü Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Çağrı Köroğlu, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Tuncay Ercan Sepetçioğlu, öğretim görevlileri,Lojistik ve Dış Ticaret bölümü öğrencileri katıldı.
Öğrencilere, hırslı ve çalışkan olmaları konusunda öğüt veren Döven, Atatürk'ün emaneti olan Sümer Kampüsü'nde restorasyon yapacağının sözünü verdi.

img_0594.jpg
Konferans öncesi, yetkililerle kampüsü gezdiğini ifade eden Döven, "Burası Atamızın sizlere büyük bir emaneti çok duygulandım. Müze ve tiyatro salonlarını gezdim, çok eksik var. Tarihimize sahip çıkmak gerekir.Ben şahsi olarak müze, tiyatro salonu ve bazı idari binaların restorasyon çalışmalarını yapacağım. Bunu sizlerin önünde söz veriyorum" dedi.

img_0575.jpg

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, günün anısına iş adamı Durmuş Döven'e plaket takdim etti.

ADÜ Nazilli MYO Müdürü Doç. Dr. Çağrı Köroğlu, yaptığı açıklamada, "Durmuş bey ricamızı kırmadı ve okulumuza geldi. Çok verimli bir konferans oldu. Başarılı iş insanlarını okulumuzda ağırlamak, onların öğrencilere hayatın şifrelerini anlatmaları büyük motivasyon oluyor. Ayrıca Durmuş bey, okulumuzda restorasyon çalışması yapmak istedi, bu karar bizi çok mutlu etti" diye konuştu. img_0632.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.