Vakıflar Haftası Kutlamaları Edirne’de Başladı

Vakıflar Haftası Kutlamaları Edirne’de Başladı

Vakıflar Haftası kutlamaları Edirne’de düzenlenen törenle başladı. Kutlamalar kapsamında Saraçlar Caddesinde başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda sonlandı.Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vakıflar B...

Vakıflar Haftası kutlamaları Edirne’de düzenlenen törenle başladı. Kutlamalar kapsamında Saraçlar Caddesinde başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda sonlandı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in yanı sıra Edine İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Anıta çelenk sunumu ile devam etti.

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında bu yılki vakıf temasının ’Sanat’ olduğunu belirterek, "Her bir köşesi ayrı bir sanat eseri olan, vakıf abidelerle dolu Edirne’mizde bu haftayı sizlerle birlikte kutluyor olmaktan dolayı aynı bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Her şehrin, kendisini tanıtan belirli işaretçileri vardır. Bu kimi zaman bir deniz olabileceği gibi bazen de bir nehirdir. Ya da bir eser veya sıra dışı bir yapıdır bu simge. Edirne’mizde ise bu işaretçiler ne mutlu bizlere ki birden fazla. Hemen yanı başımızda görebileceğimiz, Selimiye Camii, Eski Cami, Bedesten, Üç Şerefeli Cami, Alipaşa Çarşısı, II. Beyazıt Külliyesi, Muradiye Camii ve daha niceleri" dedi.

"GAYEMİZ, VAKIF ESERLERİNİ GELECEK NESİLLERE EN İYİ ŞEKİLDE ULAŞTIRABİLMEKTİR"

Abidelerle dolu şehirde, her vakıf eserine hak ettiği ölçüde özen gösterme gayretinde olduklarını dile getiren Güneren, "Bu süreçte çeşitli güçlükler yaşandığı malumdur. Ancak bugüne kadar ciddi bir yol kat edildiği de ortadadır. Ama şunu bilmenizi isteriz ki, esas gayemiz vakıf abidelerimizi, önemli önemsiz, büyük küçük diye ayırmadan koruyabilmek ve gelecek nesillere en iyi şekilde ulaştırabilmektir. Bu yılın Vakıf Haftası teması ’Vakıf ve Sanat’. Vakıf, bildiğiniz gibi karşılık beklemeden vermektir. Şu anda 15 ayrı şantiyemizde restorasyon çalışmalarımız sürüyor. Bununla birlikte 12 eserimiz için proje temini çalışmalarımız devam etmekte. Ayrıca 4 vakıf kültür varlığının da restorasyon amaçlı ihale aşamasında olduğunu gururla söylemek isterim" ifadelerini kaydetti.

"EDİRNE’NİN TURİZMDEN PAY ALMASI İÇİN HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIZ"

Güneren, "Eğer Edirne’nin geleceği tarihi eserlere entegre edilmiş turizmdeyse, biz şehrimizin gerekli payı alması için üstlenmemiz gereken her türlü göreve hazırız ve bunu en iyi şekilde yürüttüğümüz düşüncesindeyiz. Bu uğurda zaman mefhumu gözetmeden de çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Törenin ardından düzenlenen yürüyüş esnasında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesinde halka ve esnafa karanfil dağıtıldı.

Vakıf Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin cuma gününe kadar devam edeceği belirtilirken, yarın Büyük Edirne Sinagogu’nda saat 15:00’da dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı İzzet Kehribar’ın fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.