Vakıflar Haftası’nın Önemi Anlatıldı

Vakıflar Haftası’nın Önemi Anlatıldı

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası programı Şanlıurfa’da başladı. Özel bir konukevinde kutlama programına çok sayıda kurum amiri, sanatsever ve basın mensupları katıldı.P...

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası programı Şanlıurfa’da başladı. Özel bir konukevinde kutlama programına çok sayıda kurum amiri, sanatsever ve basın mensupları katıldı.

Program Kur’an Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra günün ve anlam önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Açış konuşmasını yapan Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, ”Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda vakıf müessesi devam ediyor. Erzurum’un Pasinler ilçesinde Seyit Halil Divanesinde 29 köy kendi arasında ilk vakıf müessesini kurdu. Ecdattan Allah razı olsun, hayatın her alanın da, çevreden şehirciliğe, tarımdan hayvancılığa, hayatın her alanında hizmet vermiş. Halkın fikir adamları vakıf medeniyeti kelimesini kullanmışlardır. Bizler de sizlerle beraber vakıf adamları olarak bu müessesenin yaşatılması için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Genel Müdürlüğümüz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu vakıf faaliyetlerini yürütmektedir. Bizler de Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak restorasyon çalışmaları, sosyo ekonomik alanda muhtaçlık yardımı, öğrenci bursları ve kuru gıda yardımı, ekonomik alanda da gayri menkullerin değerlendirilmesi, toplum hizmetine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vakıflar Haftamızın hayırlar getirmesi dileğiyle”diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.