Vali Ayyıldız 180 bin aileye kanser mektubu gönderdi

Vali Ayyıldız 180 bin aileye kanser mektubu gönderdi

Vali Erol Ayyıldız, Türkiye’de ilk kez Aydın’da gerçekleştirilen proje kapsamında 180 bin öğrenci aracılığıyla ailelere kanser konusunda bilgilendirme mektubu gönderdi.

Aydın Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında örnek bir projeye imza attı. Aileleri kanser konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırlanan ’Öğrenciler Aracılığı ile Mektup Gönderme’ projesi, Efeler ilçesinde Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde start aldı. Etkinliğe Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.İlk olarak Yaşlı ve Hasta Bakımı ile Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Vali Erol Ayyıldız, kanserin tedavisinde erken teşhisin önemi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Aydın’da hayata geçirilen ’Mobil KETEM’ projesi ve kanser tarama faaliyetleri hakkında veriler paylaşan Ayyıldız, dünya ve ülke genelinde yaygın olan kanserin erken teşhisi konusunda, öğrencilerin ailelerini uyarması gerektiğine dikkat çekti. Hazırladıkları mektubu öğrencilere okuyan Ayyıldız, daha sonra mektupları katılımcılarla birlikte öğrencilere tek tek dağıtarak, ailelerine ulaştırmalarını istedi.Kanser Haftası’nın vatandaşlar nezdinde farkındalığını arttırmak ve bilgi edindirmek için ailelere öğrenciler vasıtasıyla mektup gönderdiklerini dile getiren Vali Ayyıldız, “Kanser Haftası kapsamında öğrencilerimizi ziyaret ederek, ülkemizde en yaygın hastalık olan meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile diğer kanserler hakkında ailelerin nasıl davranacakları yönünde bilgilendirme yapmak istedik. Kanser hastalıkları karşısında nasıl bir hal izleyecekleri yönünde bilgilendirme yaparak ailelerin kendi sağlıklarına, Aydın’ın sağlığına ve ülke sağlığına katkı sağlamaları için erken teşhisin önemine değinerek, mektup ile bilgilendirmek istedik. Bugün 180 bin öğrenci aracılığıyla 150 bin ailemize bu mektup ulaştırıldı. 150 bin aileyi evinde, köyünde, kasabasında devletin sunduğu tüm imkanları ortaya sunarak, kanser konusunda çocuklarımız aracılığı ile uyarmak istedik. Geçlerimiz aracığı ile Kanser Haftası’nda bu etkinliğin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Böylece kanser konusunda farkındalığa ve bilgilendirmeye bir nebze olsun katkıda bulunduk. Erken teşhis ile bir ailenin faciadan kurtarılması önlenmiş oluyor. Devletin de imkanları dahilinde sağlık işaretinin olduğu her yerde bu hizmet verilebiliyor. Bu projenin çok anlamlı ve Türkiye sağlığına katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

KANSERE KARŞI DUYARLILIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ

Vali Erol Ayyıldız tarafından öğrencilere dağıtılan mektupta şu ifadelere yer verildi:“Değerli velimiz, kanser çağımızın en büyük ve yaygın sorunları arasında yer alıp, başlıca ölüm nedenlerinden birisidir. Oluştuğunda sadece hastayı değil, çocukları ve eşi başta olmak üzere tüm ailesini ve sevdiklerini derinden etkilemektedir. Tedavisi mevcut olmakla birlikte, tedavi süreci hastalar ve aileleri için oldukça zor ve yorucudur. Bu nedenle kanserle savaşta başta anne ve baba olarak sizlerin gayret göstermesi büyük önem taşımaktadır. ‘Sağlıklı kadın, sağlıklı yaşam, sağlıklı gelecek’ ilkesiyle 2013 Aralık ayında başlattığımız Mobil KETEM Aydın Projesi kapsamında sizlerin de desteğiyle bugüne kadar binlerce kadınımızın meme, rahim ağzı ve kolon (kalın bağırsak) kanseri taramalarını gerçekleştirdik. Tarama sonucunda erken teşhis ile yüzlerce kişinin sağlığına kavuşmasına, kanseri yenmesine vesile olduk. 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle başta anne ve babalar olmak üzere, tüm toplumumuzun kanserle ilgili duyarlılık ve farkındalığını arttırmak amacıyla yeni bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Amacı kanserin yaygınlığını ve kanserle mücadelede taramaları vurgulamak olan bu mektup aracılığıyla, ilimizdeki yaklaşık 200 bin öğrencinin ebeveynlerine ulaşmayı hedefledik. Kanser beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile kişi ve çevresi için mücadelesi zor bir hastalıktır. Dünya genelinde de kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. 21. yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle, göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.