Vali Çakacak Engelliler Haftası’nı Kutladı

Vali Çakacak Engelliler Haftası’nı Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, engelli vatandaşlara acıma duygusu ile yaklaşmak yerine, birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmenin, yapılacak en önemli katkı olacağını bildirdi...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, engelli vatandaşlara acıma duygusu ile yaklaşmak yerine, birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmenin, yapılacak en önemli katkı olacağını bildirdi.

Vali Çakacak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın yolunun, bireylerin hayatı paylaşarak birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçtiğine işaret eden Çakacak, “Bu bağlamda hepimiz, birer engelli adayı olduğumuz bilinci ile hareket ederek engellilerimizi anlamaya ve yalnızca bir gün değil, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Tarih boyunca sergilediği yardımseverlik ve merhamet gibi önemli değer yargıları ile diğer milletlerden ayrışan milletimizin, engelli vatandaşlarımıza yaklaşımı da bu değerler çerçevesinde olagelmiştir. Engelli vatandaşlarımıza acıma duygusu ile yaklaşmak yerine, birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek yapacağımız en önemli katkı olacaktır. Bu hassasiyeti gösterebildiğimiz, engellilerle empati kurarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara kendi sorunumuz gibi yaklaştığımız sürece engellilerimizin önlerine çekilen en büyük set ortadan kalkmış olacaktır” dedi.

Sosyal devlet olmanın yolunun, tüm vatandaşlara eşit imkanlar sağlamak, vatandaşlarına özellikle de engelli vatandaşlarına, insan onuruna yakışır nitelikte hizmet sunmaktan geçtiğini vurgulayan Çakacak, “Devletimiz, engellilerimizin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmesi için gerek mevzuat bazında gerekse de bu mevzuatı hayata geçirme noktasında çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Hükümetimiz, son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayata daha çok katılmalarını sağlamak amacıyla önemli yasal düzenlemeleri birer birer uygulamaya geçirmiştir. Engellilerimizin, evde bakım ücretinden eğitim ve istihdam olanaklarına kadar çeşitli imkanlara kavuşmaları sağlanmıştır. Merkezi düzeyde yapılan bu düzenlemelerin yanında kamu, yerel yönetim ve özel sektör tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yerel düzeyde de engelli vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik hayatında önemli gelişmeler sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Toplum olarak tüm engelli vatandaşların kendi kendine yeten bireyler olmalarını sağlamada el birliği ile destek olduklarının altını çizen Çakacak, şunları kaydetti: “Bu destek ve yapılan yasal düzenlemeler neticesinde bugün engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın her alanında daha çok görmekteyiz. Sağlanan bu gelişimin daha da artarak devam etmesi yönünde kentimizin tüm dinamikleri ile birlikte engellilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını kendi problemlerimiz olarak görmeye ve çözüm yolunda onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Engelliler Haftası’nda engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir gelecek, aileleriyle birlikte daha mutlu ve huzurlu bir ömür diliyor, tüm engellilerimizin Engelliler Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.