Vali Düzgün, Engelliler Haftası’nda Zihinsel Engellileri Makamında Ağırladı

Vali Düzgün, Engelliler Haftası’nda Zihinsel Engellileri Makamında Ağırladı

Vali Orhan Düzgün, Engelliler Haftası’nda, Zihinsel Engelli çocuklar ile zihinsel engellilerin eğitimini üstlenen Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Berksoy Rehabilitasy...

Vali Orhan Düzgün, Engelliler Haftası’nda, Zihinsel Engelli çocuklar ile zihinsel engellilerin eğitimini üstlenen Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Berksoy Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerini makamında ağırladı.

Vali Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, “Onlar bizim önemli bir parçamız” dediği zihinsel engelli çocuklar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Düzgün, son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin, engellilerimizin topluma entegrasyonu, onların toplum içerisinde, günlük yaşamda, meslek hayatında, iş hayatında daha fazla yer edinmelerine imkân sağladığını belirterek, engellerin kaldırılması noktasında toplumsal bilincin oluşması için “Engelliler Haftası”nın önemine değindi.

Tıp alanındaki gelişmeler ile birlikte toplumdaki engelli sayısında azalma görüldüğünü ve bu azalmanın giderek artmasını umut ettiğini belirten Vali Düzgün, engellilerin toplumla entegrasyonu adına son dönemde önemli çalışmalar yapıldığını ve bunların devam edeceğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Engellilerimizin toplumla entegrasyonu adına son dönemde önemli çalışmalar yapıldı, bundan sonra da artarak devam edecektir. Engelli çocuğu bulunan aileler çocuklarının bakımı ile ilgilenmesinden dolayı çalışamadığından, bu şekilde maddi durumu zayıf olan ailelere engelli çocuğun evde bakım hizmetleri karşılığında bir ödeme başlatıldı. Bu da gerçekten engelli ailelerimiz adına önemli bir imkân. Engellilerin ’ulaşılabilirlik’ noktasında; kamu kurum ve kuruluşları ile sokaklar ve parkların düzenlenmesi bakımından önemli çalışmalar yapılıyor. Engellilerin gerek özel sektörde, gerekse de kamu sektöründeki kurumlarımıza kolay ulaşılabilirliğin sağlanması adına gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışmalar yürütülüyor.”

Vali Düzgün, “Engelliler Haftası”nın engelli vatandaşların sorunlarının anlaşılması, çözüm yollarının artırılması noktasında bir fırsat olmasını dileyerek, engellilere yönelik fedakâr çalışmalarından dolayı ZİÇEV’e teşekkür etti.

ZİÇEV Vakfı Kayseri Şube Başkanı Asuman Talaslıoğlu ise engellilere yönelik toplumsal bilincin oluşmasında büyük katkıları olan Vali Düzgün’e teşekkür ederek, zihinsel yetersiz çocukların yapmış olduğunu çiçek sepetini hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.