Vali Koçak'tan Mezbaha Ve Domuz Eti Açıklaması

Vali Koçak'tan Mezbaha Ve Domuz Eti Açıklaması

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın'da peş peşe kapatılan mezbahalar ve domuz eti kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Aydın Tarım İl Müdürlüğü tarafından Efeler, Köşk ve Karacasu mezbahaları Bakanlığın istediği standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. Mezbahaların mühürlenmesine isyan Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, bölgede kamuya ait tek kesimhanenin oldubittiye getirilerek kapatıldığını öne sürerek mühürlemenin herkesi mağdur edeceğini iddia etmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Koçak, “Mezbahaların Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gibi bir çalışmamız yok. Mezbahaların standartlara uygun çalışıp çalışmaması ile ilgileniyoruz.

Standartlara uygun olmayan mezbahalar verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlamak şartıyla kapatılmıştır. Mezbahaların kapatılmasıyla doğacak mağduriyeti önlemek için çalışma yaptık. “Bu mezbahaların kapatılmasıyla acaba kasaplarımız fazla ücret ödemek durumunda kalacaklar mı?” diye sorduk kendimize. Gördük ki kapasitemiz yeterli, çevrede çalışan mezbahalarda kesim fiyatları açısından uygun olduğunu gördük. Asıl mağduriyet standarda uygun olmayan mezbahaların çalışmaya devam etmesiyle yaşanıyor” diye konuştu.

Aydın'da Domuz Eti Problemi Yok , Olmasına da Müsaade Etmeyeceğiz Aydın'daki bazı müesseselerin domuz eti kullanması konusuna da değinen Vali Koçak, "Domuz etiyle alakalı biz çok tedbir aldık. 24 saat bütün ekipler hergün en az bir defa bu iş yerlerini kontrol edip denetlediler..

Bu konu basında da çokca yer alınca, bu sefer Aydın da bir domuz eti problemi varmış gibi gözüktü. Alınan bütün tedbirlerle şu anada Aydın'da domuz eti problemi yok, olmasına da müsaade etmeyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.