Vali Küçük “Müzemiz Dünyada SES Getirecek”

Vali Küçük “Müzemiz Dünyada SES Getirecek”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, açılışına günler kala hazırlıkları devam eden Türkiye’nin en büyük müzesi olan Şanlıurfa Müzesinde incelemelerde bulundu.Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Ş...

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, açılışına günler kala hazırlıkları devam eden Türkiye’nin en büyük müzesi olan Şanlıurfa Müzesinde incelemelerde bulundu.

Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Şanlıurfa Müzesi’nde Edgeblending teknolojisiyle hazırlanan salon, Hz. İbrahim’in ateşe atılmasını müzeyi gezmeye gelenlere sergileyecek. Salondaki görseli izleyen Vali İzzettin Küçük; burada yaptığı açıklamada yeni müzenin Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterildiğini belirterek, müzenin Şanlıurfa turizmine çok büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

“Bu bizim Şanlıurfa’ya sürprizimiz” sözleriyle salonu niteleyen Vali Küçük, “İzleyince o ana ve zaman gidiyorsunuz bütün her şeyiyle. Bu müze sadece Türkiye’de değil dünyada ses getirecek bir müze olacaktır. Sadece turist sayısını arttırmayacak, Şanlıurfa’nın ismini duyuracak” dedi.

Müzenin dış duvarlarında da çalışmalarının olacağını kaydeden Vali Küçük, dış duvarlara özel efektlerle görüntü yansıtarak pek çok tarihi hikâyeyi ziyaretçilere aktaracaklarını dile getirdi.

Turizm alanındaki diğer çalışmaları da ilerleyen günlerde açıklayacağını ifade eden Vali Küçük, Türkiye’nin en büyük kazı çalışmasını Harran’da yaklaşık 300 kişiyle yapacaklarını belirtti.

Harran’ın bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Vali Küçük, “Harran’daki katman katman medeniyeti açığa çıkaracağız. Türkiye’nin pek çok yerinde kazı yapılıyor. Bu kazılar ortalama 30 kişiyle yapılıyor. Harran’da 300 kişilik bir kazı ekibi faaliyete geçecek. Eminim eski çağları sırasıyla açığa çıkaracağız. Bu müze gibi Harran da Şanlıurfa’da turizmin çok önemli bir parçası olacak” dedi.

İç kısmı büyük oranda tamamlanan müzede paleotik çağdan İslamiyet dönemine kadar 10 bin tarihi eser sergilenecek. Yaklaşık 20 tane canlandırma ile Şanlıurfa Müzesi Türkiye’nin en çok canlandırma yapılan müzesi olacak. Ayrıca müzede Göbeklitepe oldukça geniş bir şekilde sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.