Van Gölü Sahilinde Çevre Temizliği

Van Gölü Sahilinde Çevre Temizliği

Boğaziçi Yönetim A.Ş. ve Erciş Kaymakamlığı, Van’da göl etrafında tehlike arz etmeye başlayan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir kampanya düzenlediler.Erciş’te AFAD sitelerinde bulunan bölge...

Boğaziçi Yönetim A.Ş. ve Erciş Kaymakamlığı, Van’da göl etrafında tehlike arz etmeye başlayan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir kampanya düzenlediler.

Erciş’te AFAD sitelerinde bulunan bölge sakinleri, site yönetimleri, öğrenciler ve duyarlı çevre gönüllüleri hep birlikte Van Gölü sahilini temizleme etkinliğinde buluştu. Etkinlik öncesinde konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, “Bu dünya bize atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Bizlerde bu emanete sarılarak çevremizi korumaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü İlhan Kartal ise, 1800 rakımda deniz havası yaşatan ve Van’a hayat veren Van Gölü’nün emanetimiz olduğunu belirterek, “Bizler Van’da AFAD ve TOKİ’ye ait yaklaşık 18 bin konuta profesyonel site yönetim hizmeti sunmaktayız ve özellikle başta Erciş ilçesi olmak üzere Edremit, Tuşba ve İpekyolu bölgesinde genelde hizmet verdiğimiz siteler göle manzarası olan ve sahile yakın olan bölgeler. Bu nedenle bugün burada bizlere en temiz haliyle emanet edilen bu alanları komşularımızla birlikte sahiplenmemiz ve tüm güzelliği ve de ihtişamı ile gelecek nesillere aynı şekilde taşıyabilmek amacıyla bulunuyoruz. Bu sosyal farkındalık projesinde katkıları bulunan başta Erciş Kaymakamı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, belediyemize, sponsorlarımıza ve de siz hassas komşularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Erciş Kaymakamı Yaşar, Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü İlhan Kartal’a başlatmış oldukları çevre hareketinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Ardından tüm davetliler eldiven ve maske takarak Erciş sahilinde çevre kirliliğine yol açan çöpleri toplamaya başladı. Yaklaşık bir saat içerisinde katı atıkların büyük bir bölümünü temizleyen katılımcılara etkinlik sonrasında ikram servisi yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.