Van’da Bilişim Şenliği

Van’da Bilişim Şenliği

Van Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen “Bilişim Şenliği 2015” etkinliğine katılan YTÜ Basından Sorumlu Rektör Danışmanı Ümit Sanlav, Van’ın Van Gölü canavarı ve terör olaylarıyla...

Van Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen “Bilişim Şenliği 2015” etkinliğine katılan YTÜ Basından Sorumlu Rektör Danışmanı Ümit Sanlav, Van’ın Van Gölü canavarı ve terör olaylarıyla anılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Van YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü (BBAUM) ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nce (YUZEM) organize edilen 2. Bilişim Şenliği üniversite öğrencileri, Van’ın akademik, siyasi, ekonomik değerleri ile yurt çapındaki akademisyen, eğitimciler ve bilişim uzmanlarını bir araya getirdi. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın ev sahipliği yaptığı ve üç gün boyunca devam eden etkinliğe Vanlı akademisyenler ve her kesimden öğrenciler katıldı.

Etkinlikte sosyal medya konusunda seminer veren YTÜ Basından Sorumlu Rektör Danışmanı ve "Sosyal Medya Savaşları" kitabının yazarı Ümit Sanlav, Van’ın bilim ve teknolojiyle anılmasının önemine değindi. Van’a yıllar önce geldiğinde başından geçen bir olayı anlatarak sözlerine başlayan Sanlav, “Van’a defalarca gelip, Muradiye Şelalelerini gören, Bahçesaray’da piknik yapan, Edremit’te balık yiyen, Akdamar adasındaki o kültürel ve doğal atmosferi teneffüs eden biri olarak evlerimizde televizyon başına geçtiğimizde Van’la ilgili haberleri izlerken bir Van Gölü canavarı, bir de Türkiye’mizin hiçbir yerinde olmasını istemediğimiz olumsuzluk haberlerini görmek zoruma gidiyor. Van bunu hak etmiyor” dedi.

Sanlav, “Van denilince bir Van Gölü canavarı ya da terör değil, doğunun kalbi olan Van ekonomisi, Van’ın doğal güzellikleri, Van’ın güzel insanları, Vanlı sanatçılar, kültürel ve sanatsal aktiviteler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sayesinde akademik ve bilimsel gelişmeler ve Bilişim Şenlikleri haberleri görmek istiyorum. İşte bu anlamda bugün burada olmamıza vesile olan ‘Bilişim Şenliği 2015’ etkinliğini düzenleyen BBAUM ve YUZEM’e ve tüm emek verenlere Eray Çelik ve Şehnaz Nigar Çelik hocalarımızın şahsında teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Eray Çelik’in açılış konuşmasında bahsetmiş olduğu üniversite tarafından yürütülen ‘odak noktası insan kaynakları olan yazılımlar’ Van’ın hak ettiği değeri ortaya çıkartarak, Van ve Türkiye ekonomisine, bilime ve sanayiye katma değer sağlamak adına yapılan önemli çalışmalardan biridir. Gerek Yıldız Teknik Üniversitesi, gerek şahsım adına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Türkiye’ye bilimsel, akademik, kültürel ve sanatsal anlamda katkı sağlayacak her türlü işbirliğine sonuna kadar açık olduğumuzun altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

Daha sonra sosyal medya konusunda sunum yapan Sanlav, özellikle sosyal medya bağımlılığına dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.