Van’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Van’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonunda Engelliler Haftası etkinlikleri başladı.Soydan Kavşağı’nda bir araya gelen yüzlerce engelli, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Van Valiliği’ne k...

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonunda Engelliler Haftası etkinlikleri başladı.

Soydan Kavşağı’nda bir araya gelen yüzlerce engelli, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Van Valiliği’ne kadar yürüdü. Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende Bedensel Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Abidin Kasapoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç da bir açıklama yaptı. Koç, “Hem ülkemizde hem ilimizde engellilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak için çok sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır” dedi.

Van genelinde 7 bin 800 kişinin evde bakım hizmeti aldığını söyleyen Koç, “Ayrıca dün Anneler Günü olması münasebetiyle başta engelli evladı olan annelerimiz olmak üzere başımızın tacı, gönüllerimizin ilacı olan tüm annelerimizin bu özel günlerini kutluyor, ellerinden öpüyorum. Tüm engellilerimize ve dostlarımıza engelsiz yarınlar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra kurum müdürleri Sanat Sokağı’nda Van Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ayhan Şahenk Özel Eğitim, Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri tarafından düzenlenen sergi ziyaretiyle program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.