Vatandaştan ekolojik öneri

Vatandaştan ekolojik öneri

Efeler’de çöplerin yerinde ayrıştırılmaması konusunda öneri getiren Işıl Özer, “Ekolojik apartman yarışması düzenlenerek, duyarlı apartman sakinleri de çevre temizlik vergisi veya su ücreti alınmayarak ödüllendirilebilir” dedi.

Efeler Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden ana okulu öğretmeni olduğunu belirten Işıl Özer, çöplerin yerinde ayrıştırılmamasını eleştirerek, belediyeler tarafından farklı çöp kutuları oluşturmasını istedi.

“TOPLANAN ÇÖPLER TONLARCA SU HARCANARAK AYRIŞTIRILIYOR”

Çöplerin yerinde ayrıştırılması konusunda vatandaşların teşvik edilmesi gerektiğini savunan Işıl Özer, “Ben evimde çöpleri ayırarak poşetliyorum. Fakat ayrıştırdığım çöpleri maalesef tek çöp konteynırına atmak zorunda kalıyorum. Kağıt, cam şişe, pet şişe ve normal çöpler için ayrı ayrı konteynırlarımız olsa büyük bir kazanım elde edilir. Toplanan çöpler tonlarca su harcanarak ayrıştırılıyor. Hem su israfını önler hem de büyük bir kazanım elde edinebiliriz” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİSİ DE ÇOCUKLARIMIZI BU KONUDA EĞİTMİŞ OLURUZ”

Apartmanlara ait özel kutuların da oluşturulabileceğini belirten Özer, şunları söyledi:

“Çöplerin en kolay ayrıştırılması evlerimizde olur. Biz anasınıfında öğrencilerimizi bunu anlatıyoruz. Fakat böyle bir imkan olmadığı için, aileler çöplerini mecburen tek bir yerde toplayıp atıyor. Bizim çocuklara öğrettiğimiz de uygulanmamış oluyor. Belediyeler tarafından, yeni fikirlerle çöplerin yerinde ayrıştırılması sağlanabilir. Örneğin ekolojik apartman yarışması düzenlenerek, duyarlı apartman sakinleri de çevre temizlik vergisi veya su ücreti alınmayarak ödüllendirilebilir. Bu sayede çöplerimiz yerinde ayrışmış olur ve en önemlisi de çocuklarımızı bu konuda eğitmiş oluruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.